Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στο Βαθύ Αυλίδος

Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στο Βαθύ Αυλίδος
Πυροσβεστικές δυνάμεις σε φωτιά σε εργοστάσιο - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Στον χώρο του εργοστασίου είχε πάρει φωτιά δεξαμενή με στυρένιο. Οι πυροσβέστες διαρκώς έψυχαν με ειδικό αφρό τις διπλανές δεξαμενές για να μην μεταδοθεί και εκεί η φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει από το πρωί σε εργοστάσιο χημικών στην περιοχή Βαθύ Αυλίδος Ευβοίας.

Το εργοστάσιο υπολειτουργούσε σήμερα και ήταν ανοιχτά μόλις δύο τμήματα με ελάχιστους εργαζομένους και ο φύλακας. Ξαφνικά, ακούστηκε μία έκρηξη από μία δεξαμενή με διαλύτη και συγκεκριμένα στυρένιο και αμέσως ξέσπασε φωτιά στην δεξαμενή. Εγκαίρως οι λιγοστοί εργαζόμενοι εκκένωσαν τον χώρο και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Στο σημείο έσπευσε πολύ ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, αποτελούμενη από 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, που στην ουσία επικεντρώθηκαν στην ψύξη με ρίψη ειδικού αφρού και νερού στις διπλανές δεξαμενές από αυτή που είχε πάρει φωτιά ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση με νέες εκρήξεις και νέες εστίες.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες των πυροσβεστών κατέστη δυνατή όχι μόνο η μη μετάδοση σε διπλανές δεξαμενές που είχαν επίσης διαλύτες αλλά και η καταστολή της φωτιάς στην δεξαμενή που είχε ξεσπάσει, αφού σταδιακά εξαντλήθηκε από την καύση και η καύσιμη ύλη. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα