Facebook: Επέστρεψαν "ξαφνικά" οι λογοκριμένες φωτογραφίες της πορείας για τον Κουφοντίνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα EUROKINISSI

Το Facebook άλλαξε γνωμη. Απ'ότι φαίνεται οι φωτογραφίες της χθεσινής πορείας για τον Κουφοντίνα δεν παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας. Μερικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτά τα "σκαμπανέβασμα" της πλατφόρμας.

Επέστρεψαν ως δια μαγείας στο Facebook οι φωτογραφίες γνωστών φωτορεπόρτερ από τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που είχαν διαγραφεί και αποκλειστεί, με την αιτιολογία της "παραβίασης των όρων της κοινότητας".

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ως δια μαγείας η χθεσινοβραδυνή μου ανάρτηση ανέβηκε! (διόρθωση επανεμφανίστηκε) Τι έγινε ρε παιδιά;

Δημοσιεύτηκε από Tatiana Bolari στις  Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον γνωστό απεργό πείνας. Δ.Κ. 1-3-21

Δημοσιεύτηκε από Marios Lolos στις  Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Τα ερωτήματα που εγείρονται μετά την "ξαφνική" επιστροφή των ντοκουμέντων στο Facebook, αλλά και μετά τις πολλές διαγραφές δημοσιεύσεων υπέρ της απεργίας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι πολλά:

-Τι έγινε ξαφνικά και οι φωτογραφίες επέστρεψαν;

-Είναι κατακριτέο για το Facebook να δημοσιεύεται η αλήθεια (βλέπε φωτογραφίες της χθεσινής πορείας), αλλά και η δουλειά των φωτορεπόρτερ;

-Ποια είναι η διαδικασία που ελέγχει το Facebook το περιεχόμενο και με τι κριτήρια αποφασίζονται οι διαγραφές δημοσιεύσεων αλλά και ο αποκλεισμός χρηστών;

-Γιατί το Facebook θεωρεί "εγκληματικό" να γίνονται εκκλήσεις να μην πεθάνει ένας κρατούμενος που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο μέσο διεκδίκησης ενός δικαιώματός του που του αφαιρείται, γεγονός που είναι άσχετο με τις πρότερες πράξεις του;

Όταν το Facebook διέγραψε ντοκουμέντα της πορείας για τον Κουφοντίνα

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας (1/3) λίγη ώρα μετά την ανάρτηση από διάφορους φωτορεπόρτερ στο εν λόγω social media φωτογραφιών από την πορεία, το Facebook προχώρησε στη διαγραφή τους με την αιτιολογία της "παραβίασης των όρων της κοινότητας".

Η αρχή έγινε με τον γνωστό φωτορεπόρτερ Μάριο Λόλο, οι φωτογραφίες του οποίου έμειναν στο προφίλ του για λιγότερο από μία ώρα, ενώ στη συνέχεια σειρά πήρε η φωτορεπόρτερ, Τατιάνα Μπόλαρη. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Facebook προχώρησε και στον αποκλεισμό του Μ. Λόλου, αφαιρώντας του το δικαίωμα να γράψει οτιδήποτε στον προσωπικό του λογαριασό για κάποιες μέρες. Του επιβλήθηκε ακόμα ποινή να μην μπορεί να πραγματοποιεί Live από το λογαριασμό του για διάστημα δυο μηνών.

Και επανέρχομαι σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα, ανέβασα ένα σετ εικόνων από μια πορεία...

Δημοσιεύτηκε από Lefteris Partsalis στις  Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Σε περιορισμό τέθηκε και το δικό μου προφίλ στο #Facebook αφού σχολίασα τη #λογοκρισία των συναδέλφων φωτογράφων.

Δημοσιεύτηκε από Savvas Karmaniolas στις  Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Η Τατιάνα Μπόλαρη σε ανάρτησή της το πρωί της Τρίτης (2/3) έγραψε:

"Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι. Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα!

Οπότε... η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι".΄

Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου...

Δημοσιεύτηκε από Tatiana Bolari στις  Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Μάλιστα με αφορμή τη λογοκρισία του Facebook, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εξέδωσε την Τρίτη (2/3) ανακοίνωση καταγγέλλοντας το συμβάν:

"Για την λογοκρισία

Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ"

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας, Facebook
SHARE:

24Media Network