Φλώρος: Μεταγωγή εξπρές στον Εισαγγελέα και ξανά στις φυλακές Χαλκίδας

Φλώρος: Μεταγωγή εξπρές στον Εισαγγελέα και ξανά στις φυλακές Χαλκίδας
Φωτογραφία αρχείου από τη μεταφορά του Αρ. Φλώρου στον εισαγγελέα Eurokinissi

Ο Αριστείδης Φλώρος μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει έως ότου να μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές της Χαλκίδας. Την έρευνα για τις γνωματεύσεις αναλαμβάνει πλέον η Εισαγγελία Διαφθοράς. Τι προηγήθηκε πριν την ακύρωση της απόφασης να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας.

Τις πύλες των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασε το πρωί του Σαββάτου ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο καταδικασθείς πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για την υπόθεση Energa – Hellas Power, βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το πρωί του Σαββάτου για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του. Την ίδια ώρα, την έρευνα για τη γνησιότητα των γνωματεύσεων που εκδόθηκαν, αναλαμβάνει η Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Χθες, είχε προηγηθεί το έγγραφο της διοικήτριας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού, Π. Γκουλέκας – Μητσάκη στο documentonews, που χαρακτήρισε ανυπόστατη τη σφραγίδα της συγκεκριμένης γνωμάτευσης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης μιλώντας στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7 κατήγγειλε πιστοποιητικά και γνωματεύσεις ως προϊόντα πλαστογραφίας, κατακεραυνώνοντας τόσο εμπλεκόμενους ιατρούς όσο και δικαστές για τον ενδεχόμενο ρόλο τους στη ιστορία.

Από τη δική της μεριά, με αποκλειστική της δήλωση στο ΝEWS 24/7 η Καλλιρόη Λάμπρου κατήγγειλε την Παρασκευή και εκείνη, ότι η υπογραφή της στη γνωμάτευση του Αριστείδη Φλώρου, που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο της Energa έχει πλαστογραφηθεί.

Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας να «διαγράψει» το βούλευμα της αποφυλάκισης Φλώρου, ήρθε με ένα σκεπτικό που ακολούθησε τη σχετική παραγγελία Βουρλιώτη και την αντίστοιχη εισήγηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη.

Το πιστοποιητικό που οδήγησε στην υπό όρους απόλυση με ποσοστό αναπηρίας 70% χαρακτηρίζεται «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό». Μάλιστα, οι εξελίξεις με το έγγραφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμού για «ανυπόστατη σφραγίδα» οδήγησαν τον προϊστάμενο και σε συμπληρωματική εισήγηση επισημαίνοντας τα νέα ευρήματα.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει πλέον και η υπό εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα, αφού η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου «δείχνει» το δρόμο που πιθανότατα θα ακολουηθεί.

Άλλωστε στην συμπληρωματική εισήγηση του κ. Σοφουλάκη προς το δικαστικό συμβούλιο αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες: «Τα έγγραφα αυτά ενισχύουν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ. Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περί πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Ήδη με παραγγελία του Αρείου Πάγου, η έρευνα «φεύγει» από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και την αναλαμβάνει Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Την εντολή έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου για να εποπτεύεται από κοντά η έρευνα από την ανώτερη εισαγγελέα.

Έτσι, πλέον το βάρος πέφτει στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη να διερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφοράς στην αρχή», «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα