Φωκίδα: Σμηνίας και εθελοντής πυροσβέστης σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων

Πηλίκο της πολεμικής αεροπορίας (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Πηλίκο της πολεμικής αεροπορίας (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Συνελήφθησαν επτά άτομα σε περιοχή της Φωκίδας, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων-Κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτής μετάλλων, εκσκαφέας κλπ.

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής στη Μακρινή Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, επτά Έλληνες, ηλικίας από 30 έως 77 ετών, ανάμεσά τους ένας Σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας εθελοντής Πυροσβέστης, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τους συλληφθέντες εντός αρχαιολογικού χώρου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», στην περιοχή, να διενεργούν από κοινού ανασκαφές, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπα, κασμάς), ένας ανιχνευτής μετάλλων, ιδιόχειρες σημειώσεις με πιθανούς τόπους εκσκαφών, ένα φορτηγάκι, ακόμα και ένας εκσκαφέας JCB που χρησιμοποιούσαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη, στην Ανακρίτρια Άμφισσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καθηγητής σε ΕΠΑΛ ο αρχαιοκάπηλος της Κρήτης

Εντοπίστηκε ο αρχαιοκάπηλος που ξήλωσε από την Κίσσαμο Χανίων τα πιο αρχαία ίχνη ανθρώπου στη Γη

ADVERTISING

SHARE: