Folli Follie: Εκτός πολιτικής αγωγής η ίδια η εταιρεία

Folli Follie: Εκτός πολιτικής αγωγής η ίδια η εταιρεία
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie . Eurokinissi

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν την κατηγορία οι Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, τον κινεζικό Ομιλος Fosan και κάποιοι μικρομέτοχοι.

Εκτός πολιτικής αγωγής στη δίκη για τη Folli Follie θα βρεθεί η ίδια η εταιρεία, αφού με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφασίστηκε η αποβολή της.

Το δικαστήριο δεν ανακοίνωσε το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Είχε προηγηθεί οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, σύμφωνα με τους οποίους η εταιρία δεν ζημιώθηκε απότους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής.

Συγκεκριμένα, δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν την κατηγορία οι: Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, τον κινεζικό Ομιλος Fosan και κάποιοι μικρομέτοχοι. Ωστόσο, θα παρίστανται μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και ορισμένοι επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του Δημήτρη, του Τζώρτζη και της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 7 κατηγορουμένων, δεν έφεραν αντιρρήσεις, μόνο για την συμμετοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παραδεχόμενοι την οικονομική ζημία που υπέστη καθώς και για την Alpha Bank λόγω των πλαστών statements. .

Το δικαστήριο δεν συμφώνησε πλήρως με την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να παρασταθούν όλοι όσοι δήλωσαν πολιτική αγωγή (μαζί και η Folli Follie), με μόνη εξαίρεση τον κινεζικό όμιλο Fosun.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα