Follie Folli: Νέο αίτημα για την προστασία της κατέθεσε η εταιρεία

Follie Folli: Νέο αίτημα για την προστασία της κατέθεσε η εταιρεία
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie Eurokinissi

Η εταιρία υποστηρίζει πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα η επιχείρηση θα πτωχεύσει τους επόμενους μήνες.

«Ανάσα ζωής» ζήτησε για δεύτερη φορά ο Όμιλος Follie Folli, που προσέφυγε για ξανά στο Πρωτοδικείο Αθήνας ζητώντας την προστασία από τους πιστωτές.

Όπως υποστήριξε η πλευρά της εταιρίας, σε περίπτωση που δεν δοθεί η προσωρινή διαταγή τότε η επιχείρηση μετρά μερικούς μήνες ζωής. «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι προσθέτοντας πως κάθε σενάριο που δεν υπάρχει η προστασία είναι καταστροφικό.

Η αίτηση υπογράφεται από περίπου 500 εργαζόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσει η λειτουργία της επιχείρησης, ενώ ζητήθηκε να διαχωριστή η περίπτωση των τραπεζών. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό οι εμπράγματες εγγυήσεις που κατέχουν τα ιδρύματα.

Υπέρ του να γίνει δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, τάχθηκαν και οι εργαζόμενοι της εταιρίας και ομολογιούχοι. Αντίθετα, τα τραπεζικά ιδρύματα τάχθηκαν κατά, όπως και το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Μάλιστα, συζητήθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία επιδιώκουν κατάσχεση περιουσίας της Follie Folli, ύψους περίπου 2, 5 εκατομυρίων ευρώ.

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα