Φωτιά στα Γεράνεια Ορη: Η συγκλονιστική εικόνα από τον δορυφόρο Sentinel-2

Φωτιά στα Γεράνεια Ορη: Η συγκλονιστική εικόνα από τον δορυφόρο Sentinel-2

Η φωτιά στα Γεράνεια Ορη είναι τόσο μεγάλη που αποτυπώθηκε από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 το πρωί της Πέμπτης.

Ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2 πέρασε το πρωί της Πέμπτης πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δορυφόρος παρατήρησης της Γης Sentinel-2B, που αναπτύχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), είναι ένας δορυφόρος που εκτοξεύτηκε πριν 3 χρόνια από το διαστημοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα. Κατά την διάρκεια των πυρκαγιών της 20 Μάιου 2021 ο δορυφόρος βρέθηκε πάνω από την Αττική και κατέγραψε τις καμένες περιοχές που σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus μέχρι το μεσημέρι έφτανε τα 25.000 στρέμματα.

Αυτός ο βάρους 1,1 τόνων δορυφόρος διαθέτει μια μεγάλη έγχρωμη πολυφασματική κάμερα με οπτικό πεδίο 290 χιλιομέτρων (στο ορατό και στο υπέρυθρο φάσμα), καθώς και άλλα όργανα παρατήρησης υψηλής ανάλυσης, τα οποία θα επεκτείνουν κατά πολύ τις δυνατότητες επιτήρησης του περιβάλλοντος του πλανήτη μας, στο πλαίσιο του φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος «Κοπέρνικος».

Ο Sentinel-2A και Sentinel-2B από κοινού καλύπτουν όλες τις επιφάνειες της ξηράς, τα μεγάλα νησιά και τα ύδατα που περιλαμβάνονται ανάμεσα στα γεωγραφικά πλάτη των 84 μοιρών νότια και 84 μοιρών βόρεια.

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει εκτίμηση των καμένων εκτάσεων δορυφορικά και θα σας ενημερώσουμε σχετικά

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα