Φωτιά κοντά σε οικισμό στην Ανάβυσσο

default image

Η φωτιά βρίσκεται στα όρια των τελευταίων σπιτιών του οικισμού του Ολύμπου και σπεύδουν συνεχώς ενισχύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Καλυβίων και Αναβύσσου στην περιοχή του Ολύμπου στη Νοτιοανατολική Αττική.

Η φωτιά εντοπίζεται σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια, ξηρά χόρτα και ελιές, ενώ βρίσκεται στα όρια του οικισμού του Ολύμπου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατοικείται πια, είναι εγκαταλελειμμένος και ήταν παλιός οικισμός της Citybank.

Η φωτιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Προμηθέως στον οικισμό αυτό και σύντομα άνοιξε σε περίμετρο, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στην μία του πλευρά με κατεύθυνση το βουνό και στην άλλη με κατεύθυνση τον εγκαταλελειμμένο οικισμό.

Ο μεγαλύτερος φόβος των αξιωματικών της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή είναι να μην ανοίξει περισσότερο το μέτωπο λόγω των ανέμων και κατευθυνθεί η φωτιά στην Ανάβυσσο που είναι άρκετα κοντά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος γι αυτό.

Στο σημείο σπεύδουν συνεχώς οχήματα της Πυροσβεστικής με προτεραιότητα να θέσουν περίμετρο γύρω από τα σπίτια. Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ολύμπου Αττικής με 14 πυροσβέστες & 7 οχήματα, 4 ΟΤΑ, 4 υδροφόρες από την Περιφ. Αττικής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα