Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Τεράστια έκταση έχει πάρει η πυρκαγιά στον Κάλαμο καθώς ήδη σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες, ενώ αρκετοί σπεύδουν να απομακρυνθούν

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

Ευχαριστούμε τον Σταύρο Χαμπάκη για την αποκλειστική παραχώρηση των φωτογραφιών.

Τεράστια είναι η έκταση που έχει πάρει λόγω και των ανέμων η φωτιά στον Κάλαμο. Αρχικά ξέσπασε από τους Αγίους Αποστόλους και κινήθηκε ψηλά προς τον οικισμό του Καλάμου με κατεύθυνση το Καπανδρίτι.

Ήδη αυλές και σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες αλλά κανείς δεν έχει εικόνα της έκτασης των ζημιών και του αριθμού καθώς το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τουλάχιστον τρία σπίτια.

Μάλιστα, από την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 251 ΓΝΑ.

Αναγκαία κρίθηκε η εκκένωση δύο παιδικών κατασκηνώσεων που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία.

Η εκκένωση της κατασκήνωσης:

Άλλοι κάτοικοι σπεύδουν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες με κουβάδες στα χέρια και άλλοι να απομακρυνθούν.

Κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό και εκρήξεις που ακούστηκαν αλλά αυτά θα διερευνηθούν σε δεύτερο χρόνο από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 36 άντρες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα,9 εθελοντικά οχήματα, 13 υδροφόρες του Δήμου και τις Περιφέρειας, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα.

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα