Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Απανωτές αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκαν δύο μικροί οικισμοί

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Απανωτές αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκαν δύο μικροί οικισμοί
Φωτιά στην Κορινθία Eurokinissi

Απανωτές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Προληπτικά κρίθηκαν αναγκαίο να εκκενωθούν ακόμη δύο μικροί οικισμοί, τα Καπαγιαννέικα και το Καλκάνι, στην κορυφή των Γεράνειων.

Διαρκώς αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική στην μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια οι οποίες όμως δεν έχουν σχηματίσει σε καμία περίπτωση ενιαίο πύρινο μέτωπο ξανά, αλλά ξεσπούν σε διάσπαρτα σημεία σε ολόκληρη την περίμετρο της έκτασης των 40.000 στρεμμάτων που έχει ισοπεδώσει η φωτιά.

Μάλιστα προληπτικά κρίθηκαν αναγκαίο να εκκενωθούν ακόμη δύο μικροί οικισμοί και συγκεκριμένα, τα Καπαγιαννέικα και το Καλκάνι μεταξύ Άνω και Κάτω Πευκενέα, στην κορυφή των Γεράνειων.

Όπως τόνισε στις σημερινές δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, δόθηκε μάχη τα ξημερώματα εντός των οικισμών και στα σπίτια, στον Πευκογιαλό, στις Αιγειρούσες, στον Πευκενέα, στο Χάνι Δερβένι, στον Άγιο Ιωάννη που πέρασε μέσα από το μοναστήρι και στον Άγιο Ιερόθεο με κύριο μέλημα να προστατευτούν όσες περιουσίες μπόρεσαν να προστατευτούν και να μην περάσει η φωτιά στο καταφύγιο άγριας ζωής και προς τα Μέγαρα, κάτι που επετεύχθη όπως ανέφερε.

Φωτιά στην Κορινθία Eurokinissi

 

Ανάμεσα σε άλλα στοιχεία που παρέθεσε ο Υφυπουργός, ανέφερε πως η διαδικασία καταγραφής των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη και οι οικίες που καταστράφηκαν στην πλειοψηφία τους είναι εξοχικές κατοικίες και αγροικίες, ενώ συμπλήρωσε πως αυτή η καταστροφική πυρκαγιά ήρθε σε μία χρονική συγκυρία όπου μόλις ξεκινούσε η αντιπυρική περίοδος και δεν είχαν παραληφθεί ακόμη τα πρόσθετα μισθωμένα εναέρια μέσα για την φετινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχει συλλέξει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ξέσπασε από καύση γεωργικών υπολειμμάτων και κλαδιών σε ελαιώνα, στην περιοχή του Σχίνου, στις 09:45 το βράδυ της Τετάρτης, με την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη να συνεχίζεται.

Φωτιά στην Κορινθία Eurokinissi

 

Στη φωτιά επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη Canadair, 4 αεροσκάφη PZL, 2 ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος ως συντονιστικό. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτιά στην Κορινθία Eurokinissi

 

Αναφορικά με τις διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων αυτές έχουν ως εξής: Στην διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο, στο ύψος του 21ου χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι, στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι, στην οδού Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σώρα, στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου, στην περιοχή Πευκευνέας, στην οδό Χανίων από το ύψος Αγίου Ιερόθεου στο ρεύμα προς Χάνι, στην περιοχή Κρύα Βρύση, στην οδό Μοράβα από το Εθνικό Στάδιο Μεγάρων προς περιοχή Καβελάρι. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το ύψος της οδού Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα