Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη

Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη
Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MotionTeam

Συνεχίζεται με μεγάλη εναέρια και επίγεια δύναμη η επιχείρηση για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, καθώς η φωτιά έχει φτάσει κοντά στα σπίτια τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής, όπου από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών”, επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Φωτιά σε δασική έκταση (ΦΩΤΟ Αρχείου) MotionTeam

Στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, έχει φτάσει ένα μέτωπο της φωτιάς. Ο κ. Τζιτζικώστας, οι επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, συντόνισαν το απόγευμα την οργανωμένη απομάκρυνση λιγοστών κατοίκων που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους.

“Αν παραστεί ανάγκη είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης, δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MotionTeam

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες στη θέση Καβουρότρυπες Σιθωνίας και παραμένει σε εξέλιξη, επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου και από αέρος 4 Α/Φ CANADAIR, 2 Ε/Π μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό Ε/Π.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MotionTeam

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των Αρχών.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MotionTeam

 

Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα