Φωτιά στη Σταμάτα: Μήνυμα από το 112 – “Παραμείνετε σε ετοιμότητα”

Φωτιά στη Σταμάτα: Μήνυμα από το 112 – “Παραμείνετε σε ετοιμότητα”
NEWS 24/7

"Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο SMS που εστάλη μέσω του 112 από τη ΓΓΠΠ για τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα.

Στην ενεργοποίηση της γραμμής 112 προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ)στέλνοντας SMS με επείγουσα ειδοποίηση για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο SMS.

Λίγο μετά τις 14.00, η ΓΓΠΠ προχώρησε σε νέα επείγουσα ειδοποίηση, στην οποία αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς, Διονύσου Αττικής κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.»

Δείτε τις επείγουσες ειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

ΓΓΠΠ

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Γαλήνη, ενώ γίνεται και ενημέρωση για εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται δίπλα στη Λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα