Φωτιά στην Αρτέμιδα στον λόφο του Αγ. Ιωάννη

Φωτιά στην Αρτέμιδα στον λόφο του Αγ. Ιωάννη
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά σε δασική έκταση Eurokinissi

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα αυτή την φορά στην Αρτέμιδα κοντά σε σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν άμεσα. Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη. Νέο μέτωπο και στη Μεσσηνία

Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αττική, αυτή την φορά στην Αρτέμιδα, στον λόφο του Αγ. Ιωάννη του Πρόδρομου, κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως δεν απειλούνται άμεσα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 άντρες με 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Κυπαρισσία σε πυκνή δασική έκταση σε ρεματιά, στην περιοχή Καλίτσαινα Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη τύπου PZL. Στο σημείο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά στο Κρυονέρι που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω ανέμων, πάνω από το γήπεδο και κοντά στον οικισμό οριοθετήθηκε από το μεσημέρι και έτσι πλέον χαρακτηρίζεται σε ύφεση, ενώ αποχώρησαν και τα εναέρια που επιχειρούσαν στο σημείο, 4 καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Από την Πυροσβεστική έγινε άμεση και τεράστια κινητοποίηση αφού στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή και επιχειρούν 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα και 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αν και το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά σε σπίτια, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν αντίθετη κατεύθυνση, έστειλαν και εξάπλωσαν την φωτιά προς το πευκόφυτο δάσος…, χάρη όμως στην έγκαιρη ανάπτυξη των δυνάμεων περιορίστηκε και εκεί το καταστροφικό έργο της φωτιάς, που πλέον αποτελείται από μικροεστίες.

Την ίδια ώρα υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Μεταξάδα της Πύλου και στο Δαμνόνι Ρεθύμνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 51 δασικές πυρκαγιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση και στην περιοχή Θορικό Λαυρίου Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Πέμπτη 06 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Πέμπτη 06 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)

– Περιφέρεια Κρήτης

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα