Φωτιά στην Κινέτα: Σε τρεις οικισμούς εισήλθε η πυρκαγιά-Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Φωτιά στην Κινέτα: Σε τρεις οικισμούς εισήλθε η πυρκαγιά-Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Αρχικά οι άνεμοι κατηύθυναν το πύρινο μέτωπο προς το βουνό, όμως πλέον άλλαξε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο άνεμος και κατηύθυνε την πυρκαγιά μέσα στους οικισμούς Γαλήνη, Μαρούλα και Πανόραμα - Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική που πλέον έχει σχεδόν διπλασιάσει τις δυνάμεις της

Δυστυχώς, τα χειρότερα γίνονται εφιαλτική πραγματικότητα πλέον στην Κινέτα. Ήδη το πύρινο μέτωπο εισήλθε σε τρεις οικισμούς της Βόρειας Κινέτας, στην Γαλήνη, στην Μαρούλα και στο Πανόραμα 2, που εκκενώνονται από τους κατοίκους τους.

Η πυρκαγιά εξαπλώνεται με δραματική ταχύτητα στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη στη Κινέττα και συγκεκριμένα στην περιοχή Αέρας.

Αρχικά, οι άνεμοι κατηύθυναν το πύρινο μέτωπο προς το βουνό, όμως σύντομα άλλαξε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο άνεμος και έριξε το πύρινο μέτωπο στους οικισμούς που προαναφέρθηκαν όπου οι φλόγες ήδη γλύφουν τις αυλές των σπιτιών.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική που πλέον έχει σχεδόν διπλασιάσει τις δυνάμεις της, με τις ενισχύσεις που μετέβησαν στο σημείο, ενώ αναμένονται και άλλες ενισχύσεις από Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Άρτα και γενικά από όσες περιοχές της επαρχίας δεν βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν συνολικά 70 άντρες της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Δυστυχώς, τα βασικά στοιχεία που καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάσταση, είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι, το γεγονός ότι οι ενισχύσεις από επαρχία έρχονται από πολύ μακριά και θα αργήσουν να φτάσουν αφού οι γειτονικές περιοχές έχουν καθηλωμένες δυνάμεις εξαιτίας του ότι βρίσκονται επίσης σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και ό,τι η ένταση των ανέμων δεν προβλέπεται να πέσει πριν τις 6 το απόγευμα, με την φωτιά να βρίσκεται ήδη εντός των οικισμών της Βόρειας Κινέττας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα