Σε ύφεση η φωτιά στον Διόνυσο

Φωτιά (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Φωτιά (ΦΩΤΟ Αρχείου) EUROKINISSI

Έγκαιρη, ισχυρή και άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής στον Διόνυσο, όπου παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά, πριν πλησιάσει τον οικισμό.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ σε δασική πευκόφυτη έκταση στη συμβολή των οδών Γαίας και Λ. Διονύσου, στον Διόνυσο Αττικής.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εντοπίζεται, στο τέρμα του οικισμού, κάτω από την Λ. Διονύσου σχετικά κοντά σε σπίτια, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να τα προστατέψουν. Παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, οι πολύ ισχυρές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά πριν πλησιάσει απειλητικά τον οικισμό.

Συνολικά και μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο σημείο, επιχειρούν 44 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα. Αναλυτικά, οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 25 άντρες με 10 οχήματα, 12 άντρες με 6 οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 άτομα. Πρόσθετα, συνδράμουν εθελοντικά οχήματα. Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να θέσουν εντελώς υπό έλεγχο την φωτιά.

Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα, στους κινούμενους από Νέα Μάκρη στο ύψος του Αγίου Πέτρου και στους κινούμενους από Εκάλη στο ύψος της Λ. Αιολίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυροσβεστική, Πυρκαγιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκκενώθηκε προληπτικά το Παλαιοχώρι στην Κέρκυρα - Προσαγωγή υπόπτου στη Λέρο

Σε εξέλιξη φωτιά στα Κρητικά Κέρκυρας

Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Αρκαδία

Μεγάλη Φωτιά στη Λέρο. Άντρες του Λιμενικού απομάκρυναν λουόμενους από παραλία

SHARE: