Φωτιές: Σε εξέλιξη στην Κόνιτσα – Οριοθετημένες σε Άγιο Όρος και Χαλκίδα

Φωτιές: Σε εξέλιξη στην Κόνιτσα – Οριοθετημένες σε Άγιο Όρος και Χαλκίδα
Πυροσβεστική Kyriakos Finas / SOOC

Η φωτιά στην Κόνιτσα Ιωαννίνων παραμένει σε εξέλιξη αλλά σε κορυφογραμμή, μακριά από χωριά και με καλύτερη εικόνα, ενώ οι φωτιές στο Άγιο Όρος και στην Χαλκίδα έχουν οριοθετηθεί.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που μαίνεται από χθες στην Κόνιτσα Ιωαννίνων η οποία εντοπίζεται σε δασική έκταση σε κορυφογραμμή, μακριά από κατοικημένες περιοχές και εμφανίζει πλέον καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 36 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 ελικόπτερα.

Στο Άγιος Όρος την νύχτα δεν απειλήθηκαν μοναστήρια και από το πρωί οι συνεχείς ρίψεις νερού και από αέρος βοήθησαν στο να οριοθετηθεί, ενώ πλέον παραμένουν ενεργές κάποιες μικροεστίες σε χαράδρες και δύσβατα σημεία. Στην περιοχή επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες ΟΤΑ και δύο ελικόπτερα.

Στην Χαλκίδα επίσης οριοθετήθηκε από νωρίς το πρωί η φωτιά που ξέσπασε χθες σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο της πόλης και παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο μέχρι να σβήσουν και οι τελευταίες μικροεστίες.

Για την άλλη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Βασιλική Λακωνίας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γυθείου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Επίσης συνελήφθη χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Θηβών, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση στην περιοχή προφήτης Ηλίας, Ακραιφνίου, του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών Βοιωτίας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version