Με καρέ από τις καταλήψεις απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις για τη “σκούπα” σε γυναίκες και παιδιά

Με καρέ από τις καταλήψεις απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις για τη “σκούπα” σε γυναίκες και παιδιά

Ο Στ. Πέτσας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τους χώρους που εκκενώθηκαν στα Εξάρχεια και από τους χώρους όπου έχουν μεταφερθεί (προσωρινά) οι πρόσφυγες, επιστρέφοντας στο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες περί ελλείμματος ευαισθησίας. Απάντηση από Ραγκούση

Φωτογραφικό υλικό από τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν στα Εξάρχεια και τους χώρους σε ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες έδωσε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θέλοντας να απαντήσει στις αντιδράσεις για την επιχείρηση σκούπα σε γυναίκες και παιδιά και να επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες περί ελλείμματος ευαισθησίας.

Ειδικότερα με αφορμή ερώτηση για την εκκένωση των καταλήψεων και εάν οι εικόνες με μικρά παιδιά αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία, ο κ.Πέτσας έδειξε φωτογραφίες από τους χώρους καταλήψεων που εκκενώθηκαν σχολιάζοντας: “Όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση θεωρούν ότι ευαισθησία είναι αυτό εδώ που διέμεναν οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες με τις οικογένειες τους” και προσθέτοντας: “Αυτό κατά την άποψη μας δεν ειναι ευαισθησία, είναι ακραία υποκρισία”.

Τόνισε ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε χώρο που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις και έδειξε τις σχετικές εικόνες, προσθέτοντας: “Αφήνουμε στους Ελληνες πολίτες να κρίνουν που εξαντλείται η ευαισθησία του καθενός και που αρχίζει η υποκρισία”.

Ερωτηθείς για ποιο χώρο πρόκειται, ο κ.Πέτσας απάντησε ότι είναι χώρος φιλοξενίας σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν εχθές οι πρόσφυγες, χωρίς πάντως να διευκρινίσει για πόσο καιρό θα παραμείνουν εκεί. 

Ραγκούσης: Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών

Τις δηλώσεις του κ. Πέτσα για την επιχείρηση στα Εξάρχεια, σχολίασε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σκωπτικά μίλησε για “κυβέρνηση αρίστων” που ξαφνικά κόπτεται για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών.

“Με βάση λοιπόν τις φωτογραφίες που μοίρασε ο κ. Πέτσας, η χθεσινή χολυγουντιανού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια με κασκαντέρ την Ελληνική Αστυνομία-που κατέληξε να έχει ως στόχο, αντί για το οργανωμένο έγκλημα, γυναίκες και μικρά παιδιά-δεν ήταν κάτι άλλο από απόδειξη της αυξημένης φροντίδας της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών. Κοίτα να δεις που κανείς άλλος εκτός από την κυβέρνηση των «άριστων» δεν το είχε καταλάβει. Και τώρα σοβαρολογώντας: δεν βάζουν επιτέλους ένα τέλος στην αυτογελοιοποίησή τους καθώς και στη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών”;

Στον κ. Ραγκούση απάντησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας αναφορές στη Μόρια και στη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ύστερα από τη σημερινή προβολή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο φωτογραφιών των υπό κατάληψη χώρων αλλά και των χώρων που μεταφέρθηκαν όσοι απομακρύνθηκαν από τα Εξάρχεια, αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κόπτονται για μάνες και παιδιά, υποκρίνονται.

Δεν περιμένουμε όμως κάτι άλλο από την κυβέρνηση που δημιούργησε τη Μόρια, τα γκέτο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και που διαχειρίστηκε με απόλυτη αδιαφάνεια τα κονδύλια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Θα πρέπει όμως να συνηθίσουν την ιδέα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εδώ για να διασφαλίσει τις ζωές, τις περιουσίες και την ασφάλεια όλων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version