Freedom Pass: Έως τις 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Ποια η διαδικασία

Freedom Pass: Έως τις 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Ποια η διαδικασία
Νέοι με μάσκες συζητούν στο κέντρο της Αθήνας ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε πως έως τις 20 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την Κάρτα Ελευθερίας των νέων 18 - 25. Πώς θα γίνεται η αίτηση και ποιοι οι δικαιούχοι. Από βδομάδα ανοίγουν οι εμβολιασμοί των 15 -1 7 ετών.

Για τους εμβολιασμούς και το πώς οι νέοι ηλικίας 18 – 25 ετών θα αποκτήσουν την Freedom Pass, μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς το πρωί του Σαββάτου (10/07).

“Έχει δώσει ώθηση, υπάρχει μια κινητικότητα και έχει ενθαρρύνει αρκετούς νέους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Τις τελευταίες 10 περίπου μέρες, από τη μέρα που ανακοινώθηκε η “Κάρτα Ελευθερίας” μέχρι και χθες, περίπου 85.000 νέοι ηλικία 18 -25 ετών έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα για να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

“Πρόκειται για μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, την οποία θα τη δικαιούται όποιος έχει εμβολιαστεί από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα ή όποιος κάνει τον εμβολιασμό έστω της πρώτης δόσης από τώρα έως το τέλος του έτους. Η πλατφόρμα και η εφαρμογή μέσα από την οποία θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους οι δικαιούχοι θα είναι έτοιμη από τις 20 Ιουλίου. Θα γίνεται η αίτηση, θα χρειάζονται 24 ώρες για να γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων ώστε να φανεί ότι αυτός ο νέος έχει όντως εμβολιαστεί”, είπε ο υφυπουργός, περιγράφοντας τη διαδικασία.

Ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε πως αρκεί έστω και μία δόση του εμβολίου, ενώ υπογράμμισε πως τα χρήματα της κάρτας δεν μπορούν να μεταφερθούν πουθενά αλλού, ούτε και να γίνει ανάληψή τους.

“Ο δικαιούχος θα μπορεί να κάνει χρήση της κάρτας σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που έχουν ανακοινωθεί σε σχέση με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, τις μετακινήσεις, σε ένα ταξίδι ή σε ένα ξενοδοχείο”, ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ σχετικά με τους νέους που δεν έχουν κωδικούς taxisnet, δήλωσε πως αυτοί θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω των ΚΕΠ.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως την ερχόμενη βδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εφήβους 15 – 17 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα