Φρικτές καταθέσεις για τον άτυχο ναυτικό που βρέθηκε στον καταψύκτη

Φρικτές καταθέσεις για τον άτυχο ναυτικό που βρέθηκε στον καταψύκτη
Αστυνομικοί έξω από το Εφετείο όπου μεταφέρθηκε ο Νίκος Μαζιώτης το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία του. Παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών του Ευαγγελισμού, ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζήτησε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η δίκη ξεκίνησε με την πρώην σύζυγο και κατηγορούμενη για τη δολοφονία να δηλώνει αθώα. Τί υποστήριξαν αυτόπτες μάρτυρες

“Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη εγώ έχασα τον κόσμο.  Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι. Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του”.

Με αυτά τα λόγια ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μαζί με δύο δικαστικούς επιμελητές βρήκαν τη σορό του άτυχου 63χρονου ναυτικού σε εμβρυακή στάση μέσα σε καταψύκτη, τον Ιανουάριο του 2016, περιέγραψε τη στιγμή που άθελά του εντόπισε το νεκρό άνδρα. Η κατάθεσή του προκάλεσε την απόλυτη ησυχία μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθεται η σύζυγος του θύματος, που από την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε αθώα.

Ο μάρτυρας αμαφέρθηκε αναλυτικά στην ταραχή του ιδίου και των δύο ανδρών, που βρίσκονταν δίπλα του, όταν άνοιξαν τον καταψύκτη ο οποίος βρισκόταν στο χολ του σπιτιού και ήταν ερμητικά κλεισμένος με μονωτική ταινία, όπως κατέθεσαν. Ο λόγος που χρειάστηκε να μπουν στο σπίτι με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του πτώματος, ήταν -όπως εξήγησε- τα…. capital controls, καθώς η κατηγορούμενη -που κατά την ελληνική Δικαιοσύνης είχε διαφύγει στο εξωτερικό λίγες ημέρες μετά το φονικό, αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς του διαμερίσματος- είχε πρόβλημα με την καταθεση των χρημάτων. Παρόμοιες περιγραφές έδωσαν και οι δύο δικαστικοί επιμελητές.

“Μπήκαμε με κλειδαρά . Υπήρχε μια μυρωδιά κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπήρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμέσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια”. είπε μεταξύ άλλων ένας εξ αυτών.

“Το παιδί ήταν στο μπαλκόνι”

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρας βρέθηκε ο αδελφός του θύματος, Βασίλης Κοκκίνης, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού, με επίκεντρο το 14χρονο σήμερα γιο τους.  Σύμφωνα με το μάρτυρα, αυτό το παιδί που σήμερα μένει σε ίδρυμα ανηλίκων στη Βουλγαρία ήταν και το “μεγαλύτερο θύμα”, καθώς “ο πατέρας του είναι δολοφονημένος και η μητέρα του στη φυλακή . Όλα τα έκανε η κατηγορούμενη για εκδίκηση και για να αρπάξει την περιουσία . Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο της”. Υποστήριξε δε, πως τη στιγμή του φονικού το παιδί βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. “Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι” ήταν τα λόγια του.

Θέλοντας να εξηγήσει τη θέση του αυτή, υποστήριξε πως η 50χρονη κατηγορούμενη παντρεύτηκε τον αδελφό του για οικονομικούς λόγους: “Ήθελε μια καλύτερη ζωή. Ο αδελφός μου, μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα αγόρασε στους γονείς της σπίτι στη Βουλγαρία”. Όλα άλλαξαν όταν γεννήθηκε το παιδί, αφού -όπως είπε ο Β. Κοκκίνης- η κατηγορούμενη έκανε προσπάθειες να φύγει από την Ελλάδα με μεγάλα χρηματικά ποσά και αποκορύφωμα το 2008, όταν έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί αλλά και 223.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αδελφό του άτυχου ναυτικού, το θύμα υπεραγαπούσε το γιο του και αν και είχε την επιμέλειά του, υποχωρούσε στις απαιτήσεις της κατηγορούμενης, ιδίως όταν αφορούσε στην επικοινωνία της με το παιδί.

Η θέση του μάρτυρα ότι ο ανήλικος γιος του ζευγαριού ήταν παρών στη δολοφονία, προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία και υπέβαλε αίτημα για διακοπή της δίκης, ζητώντας να προσέλθει από τη Βουλγαρία ο νεαρός για να καταθέσει. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο βρίσκεται: η πρώην σύζυγος του άτυχου ναυτικού, από τη Βουλγαρία, η οποία κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του, πληρώνοντας τρεις συμπατριώτες της, ένας άνδρας που φέρεται να μετέφερε τον καταψύκτη και μια 27χρονη συμπατριώτισσα  της η οποία προανακριτικά περιέγραψε την σκηνή του εγκλήματος ομολογώντας ότι βοήθησε τη φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου και ήταν μαζί με το γιο του ζευγαριού την ώρα του φόνου στο μπαλκόνι του σπιτιού της  ένας συγκατηγορούμενος της. Πρόκειται για κατάθεση που αναίρεσε λίγο καιρό αργότερα, ενώ σήμερα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι αθώα. 

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα