Γ. Παγίδας για ‘λίστα Λαγκάρντ’: Αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται το όνομά μου

Γ. Παγίδας για ‘λίστα Λαγκάρντ’: Αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται το όνομά μου
Οπρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εισέρχεται στο ξενοδοχείο "Χίλτον" το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Τι αναφέρει σε απάντησή του ο πατέρας της συζύγου του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, απαντώντας σε δημοσίευμα με τίτλο "Ακουμπά Σαμαρά η λίστα Λαγκάρντ"

Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» υπό τον τίτλο «Ακουμπά Σαμαρά η λίστα Λαγκάρντ» που εμπλέκει ανθρώπους από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ, έδωσε μέσω ανακοίνωσής του ο πατέρας της συζύγου του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιάννης Παγίδας. Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο σχολιάστηκε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε «ξεκάθαρη τοποθέτηση» από τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παγίδας αναφέρει στην ανακοίνωση – δήλωσή του:

«Μου προξενεί κατάπληξη και δημιουργεί ερωτηματικά το κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας του σημερινού φύλλου των Παραπολιτικών της 9/4/2016, που συνοδεύεται από ένα δισέλιδο ανυπόγραφων άρθρων (στις σελ. 14-15) με πρωταγωνιστή εμένα! Η κατάπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι το δήθεν αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρεται σε ένα μηδενικού περιεχομένου λογαριασμό που έχει κλείσει πριν από πολλές δεκαετίες. Το λογαριασμό αυτό διατηρούσα σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, που απορροφήθηκε από την HSBC (της οποίας σημειωτέον ουδέποτε υπήρξα πελάτης), ενόσω ζούσα και ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αφρική, νόμιμα ως Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού. Το θέμα αυτό έγινε γνωστό από μακρού χρόνου, όπως άλλωστε σημειώνουν οι ανώνυμοι συντάκτες των Παραπολιτικών, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερον να διατυπωθεί αιχμή εναντίον μου ή κατά μελών της οικογενείας μου ή συγγενικών μου προσώπων για οποιαδήποτε τυχόν νομική παρατυπία. Είναι κατά συνέπεια αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο το όνομά μου, να συνδέεται με δήθεν περίεργες κινήσεις λογαριασμών και να αναφέρεται ότι “ακουμπά Σαμαρά” (σελ. 1) ή “βόμβα για το Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ” (σελ. 14-15) με πρόσχημα ότι η κόρη μου Έτα είναι σύζυγος του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού. Κυρίως όμως γεννά ερωτηματικά για τις επιδιώξεις των ανώνυμων αρθρογράφων των Παραπολιτικών η όψιμη αναφορά σε παρεμβάσεις βουλευτών του 2013 που δεν οδήγησαν σε “κινητοποίηση από τη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης…” Οι αρθρογράφοι των Παραπολιτικών, αναγνωρίζοντας ότι η αναφορά ονόματος στη λίστα Λαγκάρντ “δεν συνιστά από μόνη της αδίκημα” και βλέποντας ότι δεν υπάρχει ουσία στην υπόθεση, επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στις δικαστικές και διοικητικές αρχές της χώρας, προκειμένου να κινηθεί μία έωλη διαδικασία που θα δημιουργήσει υλικό για συζήτηση και θα εμπλέξει το όνομά μου σε άσχετες διαμάχες με πολιτικό περιεχόμενο. Όπως σωστά αναφέρετε, έχω γεννηθεί το Νοέμβριο του 1928 και διάγω, εν υγεία με τη βοήθεια του Θεού, το 88ο έτος της ηλικίας μου. Από νεαρή ηλικία, και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 1951 μέχρι το 1997, οπότε εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα έζησα στο εξωτερικό, στην αρχή στο Βέλγιο για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ακολούθως από το 1955 στο Μπουρούντι της Αφρικής, όπου ανέπτυξα επιτυχώς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τους καρπούς της δραστηριότητάς μου διέθεσα για επενδύσεις στην Ελλάδα και για την προαγωγή των Ελληνικών και Ορθόδοξων Κοινοτήτων στην Αφρική και κοινωφελών δράσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μυτιλήνη. Οι επενδύσεις που πραγματοποίησα στην Ελλάδα έγιναν όλες με εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού νομότυπα (με τα γνωστά τότε ως ροζ αποδεικτικά)».

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη “που έσπευσε να υιοθετήσει σε βάρος του Αντωνη Σαμαρα συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικα”, αναφέρουν πως “είναι όχι μόνο ψευδής, όπως το δημοσίευμα, αλλά και χυδαία. Δείχνει  την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει η”γνωστή” ομάδα του MAΞIMOY, ενόψει των ευθυνών της για το κατάντημα της χώρας. Όμως οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα