Γέμισαν οι πλατείες, με την πανδημία εκτός ελέγχου

Γέμισαν οι πλατείες, με την πανδημία εκτός ελέγχου
Πατείς με πατώ σε στην Κυψέλη

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν για ένα ακόμη βράδυ στις πλατείες της Αθήνας, με τους πολίτες να αγνοούν τα μέτρα περιορισμού, την ώρα που σημειώνεται αριθμός ρεκόρ στις διασωληνώσεις και το ΕΣΥ ξεπερνά τα όριά του

Για άλλο ένα βράδυ, οι πλατείες της Αττικής το Σάββατο παρουσίαζαν εικόνες συνωστισμού.

Χιλιάδες πολιτών, με ποτά, μουσική, χωρίς μάσκες και χωρίς την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, διασκέδασαν σε δημόσιους χώρους από την Κυψέλη ως το Περιστέρι, με την εικόνα αυτή να τείνει να παγιωθεί.

Με την εστίαση κλειστή, τα μέτρα περιορισμού που έχει επιβάλλει από τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση να αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και τον καιρό να βελτιώνεται συνεχώς, τίποτα δεν δείχνει πως οι εικόνες αυτές θα εκλείψουν στο επόμενο διάστημα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ, η ανησυχία για την επιδημιολογική επιβάρυνση που προκαλείται από αυτά τα περιστατικά αυξάνεται διαρκώς.

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το βράδυ του Σαββάτου , σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, συγκεντρώθηκαν περίπου χίλια άτομα.

Εικόνα συνωστισμού παρουσίαζε επίσης η πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι, με ουρές στα καταστήματα που προσφέρουν ποτά take-away.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, προκειμένου να μην δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version