Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες πολίτες, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Χωρίς εντάσεις οι συγκεντρώσεις και οι πορείες. "Να απολύσουμε την κυβέρνηση" έγραφε το πανό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Vids+Pics)

Απεργιακός “καύσωνας” την Τρίτη, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν σε 24ωρη γενική απεργία, κατά του πολυνομοσχεδίου, που εισάγεται στη Βουλή.

Άνοιξαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος καθώς αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές.

Κανονικά λειτουργούν και οι σταθμοί του μετρό “Ευαγγελισμός”, “Σύνταγμα”, “Πανεπιστήμιο”, που είχαν κλείσει από τις 09:30 το πρωί της Τρίτης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Περίπου 25.000 πολίτες διαδήλωσαν, κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, που έρχονται με το Πολυνομοσχέδιο.

Η πορεία και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε, ενώ μπροστά στη Βουλή παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όπου παρευρέθηκε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε “έκτρωμα” το Πολυνομοσχέδιο.

 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσαν πανό που έγραφε “Να απολύσουμε την κυβέρνηση”, υπό τις επευφημίες μερίδας διαδηλωτών.

Η παρουσία της αστυνομίας, ήταν διακριτική, καθώς όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξαν εντάσεις.

Παραλύει το δημόσιο

Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των γιατρών και των εργαζομένων στην απεργία. Κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, θα παραμείνουν οι δήμοι.

Στη γενική απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις πτήσεις, ενώ δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό και λόγω των μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε αναλυτικά, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και συναυλία συμπαράστασης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, καθώς την Τετάρτη προγραμματίζεται συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή.

Εντός της Βουλής θα ψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο, από το οποίο λόγω των σφοδρών αντιδράσεων, ήδη άρχισαν να αφαιρούνται τροπολογίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα