Γέρακας: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την παραβατική δράση των μαθητών που ασκούν bullying

Γέρακας: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την παραβατική δράση των μαθητών που ασκούν bullying
Bullying, φωτογραφία αρχείου iStock

Επιπλέον έκταση παίρνει η υπόθεση του μαθητή γυμνασίου, που πήγε στο σχολείο με αεροβόλο γιατί δεχόταν bullying. Όλο και περισσότερες καταγγελίες για την παραβατική δράση των μαθητών. Εσκεμμένη άγνοια της διεύθυνσης, καταγγέλλει ο αδελφός του θύματος.

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση ενός μαθητή γυμνασίου, καθώς μετά από συστηματικό εκφοβισμό, πήγε στο σχολείο του με αεροβόλο όπλο για να προστατευτεί.

Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται να φέρνει στην επιφάνεια την παραβατική δράση ομάδας μαθητών του ίδιου σχολείου, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για bullying.

Ο αδερφός του θύματος, μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι το αεροβόλο ήταν δικό του, ωστόσο ο μαθητής το πήρε εν αγνοία του.

“Από εμένα έφτασε το όπλο και μιλάμε για παιχνίδι με πλαστικές μπίλιες. Δεν του το έδωσα, το πήρε, καθώς επί 6 μήνες δέχεται όχι απλά εκφοβισμό αλλά σωματική βία από μεγαλύτερους μαθητές”, δήλωσε.

“Η διεύθυνση γνωρίζει και δεν κάνει κάτι”

“Όλοι γνωρίζουν για τη δράση των παραβατικών μαθητών και η διευθύντρια και οι καθηγητές. Το παιδί δεν είχε μιλήσει. Τα κράταγε μέσα του έξι μήνες και τώρα φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Κατακρίνω την πράξη ως παράνομη αλλά για να φτάσει εκεί κάτι τον ώθησε. Τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον σκοτώσουν. Το ξέρουν ότι είναι παραβατικά τα συγκεκριμένα παιδιά και δεν τους κάνουν τίποτα”, πρόσθεσε ο αδερφός του μαθητή.

“Γνωρίζουν από τη διεύθυνση ότι τα παιδιά είναι παραβατικά και δεν κάνουν κάτι. Δεν ασχολήθηκε κανένας για να βρεθεί ποιος πουλάει κροτίδες στο σχολείο ενώ για ένα παιχνίδι έβαλαν 12χρονο παιδί να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα”, κατέληξε ο αδελφός του μαθητή.

Πήγαιναν στο σχολείο με κροτίδες

Μετά την αποκάλυψη του περιστατικού, ο σύλλογος διδασκόντων του εν λόγω σχολείου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα (28/05) ώστε να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβάλουν στον 12χρονο μαθητή, αλλά και στην ομάδα που φαίνεται να του ασκούσε bullying.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών ερχόταν συχνά στο σχολείο με κροτίδες, κάτι για το οποίο οι γονείς των μαθητών είχαν ενημερωθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνονταν αγοραπωλησίες και εντός του σχολείου, ωστόσο δεν υπήρχε σχετική αναφορά στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα