Γιάννης Μιχαηλίδης: Συνεχίζει την απεργία πείνας ο “Τοξοβόλος” – Έφεση για εξέταση της υπόθεσής του

Γιάννης Μιχαηλίδης: Συνεχίζει την απεργία πείνας ο “Τοξοβόλος” – Έφεση για εξέταση της υπόθεσής του
Καρέ από τη μεταγωγή του Γιάννη Μιχαηλίδη INTIME

Ο συνήγορός του Γιάννη Μιχαηλίδη γνωστοποίησε πως το άιτημά του για υφ’ όρον απόλυση απορρίφθηκε και πως κατέθεσε έφεση με αίτημα την άμεση εξέταση της υπόθεσής του.

Συνεχίζει την απεργία πείνας για 29η μέρα ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός από τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος αργότερα είχε συλληφθεί ως ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου, ενώ είναι κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου, και πρόσφατα διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας λόγω επιβάρυνσης της υγείας του.

Έχοντας εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, αιτήθηκε την υφ’ όρον απόλυσή του, την οποία του τη στερούν αδίκως, όπως υποστηρίζει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνήγορός του, Γιώργος Κακαρνιάς, έγινε γνωστό πως το άιτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη απορρίφθηκε και πως κατέθεσε έφεση με αίτημα την άμεση εξέταση της υπόθεσής του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Σήμερα, 20/6, εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για την υφ’ όρον απόλυση του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος διανύει την 29η ημέρα απεργίας πείνας.

Άμεσα κατατέθηκε έφεση κατά του βουλεύματος απευθυνόμενη στο αρμόδιο συμβούλιο εφετών Λαμίας με αίτημα για την άμεση εξέταση της υπόθεσής του.

Ο Γ. Μιχαηλίδης συνεχίζει την απεργία και τον αγώνα του για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματός του.

Η πολιτεία και η δικαιοσύνη οφείλουν να ακούσουν την φωνή του και να δώσουν ένα τέλος στην αγωνία του ίδιου και των δικών του ανθρώπων”.

Η απεργία πείνας

Ξεκινώντας την απεργία πείνας σημείωνε σε μακροσκελές κείμενό του:

«Μετά από 8,5 χρόνια εντός των φυλακών, μετά από όλες αυτές τις αυθαιρεσίες σε βάρος μου, αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην 11ετή ταλαιπωρία μου, υψώνοντας ανάχωμα στην πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού, ή αλλιώς της επιπλέον τιμωρίας της απόδρασης με νομικά παραθυράκια. Έπειτα από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκινάω απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκιση μου. Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται.»

Οι ποινές κάθειρξης

Ο Μιχαηλίδης εκτός των ληστειών είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στην Πεύκη και για φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Πολίτη με τον οποίο είχαν βρεθεί συγκατηγορούμενοι για τις ληστείες στο Βελβεντό. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί εις διπλούν και ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είχε αθωωθεί.

Είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019 όταν η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε τις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε μέχρι τότε για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Όταν συνελήφθη και πάλι από την αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020, ζήτησε τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ).

Για την αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη, υπάρχουν σε εξέλιξη πολλές κινητοποιήσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα