Γιατρός περιγράφει πώς έσωσε τον γιο του: Καιγόταν το σύμπαν

Γιατρός περιγράφει πώς έσωσε τον γιο του: Καιγόταν το σύμπαν

Ο αυτόπτης μάρτυρας της βιβλικής καταστροφής της πυρκαγιάς στο Μάτι, Γιάννης Καλογήρου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. Η δραματική περιγραφή της διάσωσης του γιου του, της κουνιάδας του και του νεογέννητου της.

Για το τι έζησε στο Μάτι: «Στις 18:30 η κουνιάδα μου έτρεχε στον δρόμο στο κέντρου του Ματίου. Μου είπε τρέχουμε καιγόμαστε. Ήταν μαζί της το νεογέννητο και ο γιος μου 7 ετών. Τους έλεγα τρέξτε όσο μπορείτε περισσότερο. Πήγαν στο ξενοδοχείο Cabo Verde στο Μάτι. Εγκατέλειψα τα πάντα και πήγα με τον μπατζανάκη μου. Τρέξαμε στην Ραφήνα και μας απαγόρεψαν να περάσουμε. Του είπα (σ.σ. του μπατζανάκη του) θα πάμε να σώσουμε το παιδί. Ήξερα έναν δρόμο που ενώνει τη Ραφήνα με το Μάτι. Μας είπε ένας αστυνομικός που ήταν στον δρόμο θα καείτε. Όταν είχε πολύ φλόγα σταματούσαμε και με τον μπατζανάκη μου κοιτούσαμε αν μπορέσουμε να περάσουμε μέσα από τις φλόγες. Στον δρόμο μέχρι το ξενοδοχείο είχαν καεί τα πάντα. Καιγόταν το σύμπαν. Σκοπός μας ήταν ίσα να προσεγγίσουμε και να φτάσουμε στο ξενοδοχείο. Εκεί ήταν περίπου 40μάτομα που δεν είχαν ρεύμα, εξαερισμό ή κλιματισμό. Φορτώσαμε τους ανθρώπους μας και μακάρι να είχαμε ένα φορτηγό να τους πάρουμε όλους. Όταν έφυγα τότε είδα εγώ προσωπικά ένα πυροσβεστικό να έρχεται για να σβήσει τη φωτιά. Φύγαμε ακριβώς από τον ίδιο δρόμο που πήγαμε. Δόξα τον Θεό δεν είχε κάποιο πεσμένο κορμό από δέντρο στον δρόμο. Αν βρεθεί ότι άνθρωπος που έχει πεθάνει μετά τις 20:30 το απόγευμα υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτόν που ανέλαβε την επιχείρηση και δεν τη συντόνισαν σωστά».

Τέλος ο Γιάννης Καλογήρου είπε: «Αν έχει πεθάνει άνθρωπος από τις αναθυμιάσεις έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όποιον συντόνισε την επιχείρηση. Εχει καεί κατά μήκος όλη η περιοχή. Είναι αδύνατον να μην καεί κάποιο σπίτι. Αλλά τα σπίτια και τα υλικά αγαθά είναι τίποτα»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καλογήρου:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα