Γιώργος Ρωμανός: Δεν βρέθηκε λύση στη συνάντηση με Σαμαρά. Συνεχίζει απεργία πείνας ο Νίκος

Γιώργος Ρωμανός: Δεν βρέθηκε λύση στη συνάντηση με Σαμαρά. Συνεχίζει απεργία πείνας ο Νίκος
Ο Γιάννης Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Ο πατέρας του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, έφτασε μόνος του και μπήκε στο κτήριο από την πλαϊνή πόρτα για να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά (VID)

Στο Μαξίμου βρέθηκε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού όπου και είχε συνάντηση το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για το να βρεθεί λύση στο αίτημα του γιου του και απεργού πείνας επί 29 μέρες.

Ο πατέρας του Γιώργος, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου δήλωσε ότι δε βρέθηκε λύση μέχρι στιγμής. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ξανασυναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού του. “Από ανθρώπινη πλευρά να καταλάβουν ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα”, είπε. Η συνάντηση κράτησε μισή ώρα ενώ συμμετείχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

“Το παιδί μου τι στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που ξέρει που βρίσκεται το δίκιο. Όσο περνάνε οι ώρες και οι ημέρες αυξάνεται η πιθανότητα του θανάτου του με ό,τι αυτό συνεπάγεται κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα”, ανέφερε ο ίδιος.

Η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα και αυτό λόγω των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη Βουλή αλλά και λόγω της αποδοκιμασίας της κίνησης αυτής από τον ίδιο τον Νίκο Ρωμανό με χειρόγραφο σημείωμα του το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον συνήγορο του, κ. Ραγκούση.

Σε δήλωση του πάντως ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι:

“Εγγυώμαι εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του Δικηγόρου ότι ο Ρωμανός θέλει να σπουδάσει και όχι να αποδράσει. Όλα τα άλλα είναι ψεύτοδιλληματα. Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στη γνώση. Δεν θέλει να σπουδάσει μέσα από ένα κελί θέλει να καταξιωθεί ως επιστήμονας. Ουδέποτε υποκίνησε σε  πράξεις βίας απλώς έθετε τον αναρχικό προβληματισμό του  απέναντι στις μορφές εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει ένα Καλάσνικοφ και θα το βάλει στο κεφάλι κάποιου ή θα συνεχίσει να κάνει ληστείες “.

Σε ιδιόχειρο σημείωμά του που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Καταλαβαίνω την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους, αλλά είμαι κάθετα αντίθετος να συναντήσουν οι γονείς μου τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσεις που γνωρίζει και επικροτεί”.

“Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι o νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με Καλάσνικοφ” ανέφερε από την άλλη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας ερωτηματικά για μια εξεύρεση λύσης σε σχέση με το ζήτημα της πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Ο Ν. Ρωμανός έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να μην κάνει πίσω αν δεν δικαιωθεί το αίτημα του για πρόσβαση στην εκπαίδευση, κάτι που σημαίνει και την απώλεια της ζωής του.

Εξοργισμένοι οι γονείς του

Την αποκάλυψη ότι ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού εξοργίστηκε με όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Βουλή για τον γιο του, έκανε μιλώντας στα “Παραπολιτικά 90,1” ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

“Χθες, ο πατέρας δεν ήθελε να πάει ακούγοντας τα όσα είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός για το παιδί του”, είπε ο κ. Ραγκούσης.

Και πρόσθεσε ότι του είπε ότι πρέπει να πάει γιατί εκείνος το ζήτησε και για να έχει ήσυχη την συνείδησή του.

Για το Νίκο Ρωμανό ο κ. Ραγκούσης είπε ότι θα κάνει απεργία δίψας αν περάσει η τροπολογία και ότι είναι αντίθετος με το ραντεβού του πατέρα με τον κ. Σαμαρά γιατί πιστεύει ότι αυτή την στιγμή δεν βοηθάει σε τίποτα και ότι υπάρχει εκμετάλλευση του πόνου των γονιών του.

Ο Γιάννης Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

 

Φανατικό εραστή της ζωής που θέλει να ζήσει, χαρακτηρίζει τον Νίκο Ρωμανό ο πατέρας του Γιώργος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στον βρετανικό “Observer”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ρωμανός αναγνωρίζει ότι η επιθυμία για έναν «μάρτυρα» είναι πραγματική μεταξύ των όλο και περισσότερων οργισμένων ανέργων νέων της χώρας.

Ο Γιώργος Ρωμανός λέει επίσης ότι ο γιος του είναι πολύ θυμωμένος και με πλήρη επίγνωση του τι κάνει. “Αν οι αρχές του είχαν επιτρέψει να ακολουθήσει τις σπουδές του, κάτι που είναι δικαίωμά του, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί”, συμπληρώνει, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στην “όσο βαθιά χαραγμένη στο μυαλό των Ελλήνων και ιδίως της οικογένειάς του” νύχτας της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί ο Νίκος από εκείνη τη σφαίρα”, λέει ο Γιώργος Ρωμανός. “Πριν από εκείνη τη νύχτα ήταν ένας αθώος, μετά από αυτή πολιτικοποιήθηκε, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ξεχάσει”, προσθέτει.

Αρνείται ότι ο γιος του είχε εμπλακεί στην τρομοκρατία. Όπως λέει, όταν ο Νίκος Ρωμανός και οι αναρχικοί φίλοι του λήστεψαν την τράπεζα ήταν πολύ ευγενικοί, λέγοντας σε όλους ότι δεν είχαν κάτι εναντίον τους, αλλά ότι τα είχαν με το κράτος. Η δημοσιογράφος του “Observer” σχολιάζει στο σημείο αυτό ότι σε μια χώρα τόσο διαιρεμένη μεταξύ αριστεράς και δεξιάς-μια πόλωση που οξύνεται από τη διαφορά όσων υποστηρίζουν την κυβέρνηση και όσων υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η μοίρα του Νίκου Ρωμανού εγείρει δυνατά συναισθήματα.

Για τον πατέρα του ο 21χρονος Νίκος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μέλους μιας νεότερης γενιάς που αν και ανήκει στη μεσαία τάξη και είναι προνομιούχα έχει ριζοσπαστικοποιηθεί μεγαλώνοντας σε μια χώρα όπου το πολιτικό κατεστημένο κατηγορείται για την καταστροφή που επέφερε η παραλίγο χρεοκοπία.

Όσον αφορά στο λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στον γιο του να παρακολουθήσει τις σπουδές του, ο Γιώργος Ρωμανός αναφέρει:

“Θέλουν να παγιδεύσουν την αριστερά. Όταν ξεσπάσει βία και η Αθήνα παραδοθεί στις φλόγες–διότι δεν έχω αμφιβολία ότι προς τα εκεί οδεύουμε–μπορούν να πουν: “Αυτά συμβαίνουν όταν οι αριστεροί βγαίνουν στους δρόμους”. Η μόνη μου ελπίδα είναι ότι θα πανικοβληθούν και θα υποχωρήσουν πριν να είναι πολύ αργά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα