Λοιμωξιολόγοι: Υπό αίρεση το άνοιγμα των σχολείων

Λοιμωξιολόγοι: Υπό αίρεση το άνοιγμα των σχολείων
Στιγμιότυπο από σχολείο στην Αθήνα NEWS 24/7

"Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο στην κατάσταση που βρισκόμαστε", διεμήνυσε ο Χαράλαμπος Γώγος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια την Δευτέρα. "Θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα", είπε η Ελένη Γιαμαρέλλου.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια έχει αποφασιστεί (σ.σ. να ανοίξουν), είναι ειλημμένη απόφαση αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν”   ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

“Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην χώρα μας, δεν έχει φύγει. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει”, ανέφερε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι τα πράγματα είναι “στην κόψη του ξυραφιού”.

“Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Θέλουμε μία υγειονομική ασφάλεια. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Στο τραπέζι είναι τα πάντα.  Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε.”, ανέφερε ο κ. Γώγος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία μιλώνστας στο Mega τόνισε τα μέλη της επιτροπής θα περιμένουν να δουν τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα για να αποφασίσουν τι θα γίνει στη συνέχεια.

“Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα” σημείωσε η κυρία Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας πως το ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τους πολίτες που μετακινούνται στους δρόμους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version