Γώγος: Μέχρι και 2.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες – Ώρα για μερικό lockdown

Γώγος: Μέχρι και 2.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες – Ώρα για μερικό lockdown

Καθόλου ενθαρρυντικές οι εκτιμήσεις του Χαράλαμπου Γώγου για τις επόμενες ημέρες. Τι είπε για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στη χώρα.

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων της Τετάρτης φαίνεται πως δεν αποτελεί το επιδημιολογικό “ταβάνι” της χώρας, βάσει των προβλέψεων του Χαράλαμπου Γώγου, που εκτίμησε πως μέχρι το Σαββατοκύριακο ο αριθμός θα αυξηθεί κι άλλο.

“Δυστυχώς, η δυναμική της αύξησης που υπάρχει αυτές τις μέρες, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι θα έχουμε ακόμη περισσότερα τις επόμενες. Με αυτή την αύξηση που βλέπουμε που είναι πολύ μεγάλη μέσα σε 2-3 μέρες δεν αποκλείεται να δούμε και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο. Με το R στο 1,2 και 1,3 καταλαβαίνουμε πως τα κρούσματα αυξάνονται πιο γρήγορα. Η αύξηση δείχνει πως δεν γυρίζουμε προς τα πίσω αλλά πάμε προς τα μπρος”, είπε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στο MEGA.

Εν συνεχεία, ο Χ. Γώγος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, η οποία “δεν είναι καλή. Πιέζεται ιδιαίτερα το Σύστημα Υγείας, υπάρχουν πολλές εισαγωγές και πιθανότατα να μπει στο επίπεδο 4, στο κόκκινο που λέμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί, τα νούμερα αυξάνονται διαρκώς, υπάρχει πρόβλημα και θα χρειαστεί να αλλάξει κατηγορία”.

Μάλιστα, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη πως τώρα είναι η ώρα να παρθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, προτείνοντας την επιβολή μερικού lockdown στη χώρα “πριν κοκκινήσουν κι άλλες περιοχές”:

Στόχος μας είναι να ελαττωθεί η συγκέντρωση του κόσμου, στη Θεσσαλονίκη ίσως η εστίαση κλείσει και από τις 9 μ.μ. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι κάπως σταθερά, δεν είναι τραγική η αύξηση. Τώρα είναι η φάση όπου θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα πιο αποτελεσματικά, όχι γενικό lockdown, αλλά ένα μερικό lockdown. Αντί να περιμένουμε να δούμε κι άλλες περιοχές να κοκκινίζουν, καλύτερα να πάρουμε τα μέτρα αυτά τώρα που είναι στο πορτοκαλί”, τόνισε ο καθηγητής που μάλιστα σημείωσε πως οι λοιμωξιολόγοι “από εδώ και πέρα θα συνεδριάζουμε κάθε μέρα”.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version