Γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Κολλούσαμε χάρτινα πανό στα τρόλεϊ και με έπιασαν

Εικόνα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Εικόνα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Ο Γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο News24/7 για την υπόθεση της προσαγωγής του από την αστυνομία μετά από δράση στο Πολυτεχνείο.

Ο γραμματέας της σπουδάζουσας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ευθύμης Λαμπαδάς προσήχθη την Πέμπτη το πρωί από την αστυνομία μετά από ακτιβίστικη δράση στην οδό Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Μιλώντας στο News24/7 ο Ευθύμης Λαμπαδάς περιέγραψε τα γεγονότα και αφηγήθηκε την εμπειρία του. "Μπροστά από το χώρο του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, προχωρήσαμε σ' αυτή δράση πρώτον για να καταδείξουμε ότι οι φοιτητές που μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα δεν είναι μπαχαλάκηδες και δεύτερον να συνδέσουμε τα γεγονότα με αυτά του Πολυτεχνείου το 1973.

ADVERTISING
Γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Κολλούσαμε χάρτινα πανό στα τρόλεϊ και με έπιασαν

Κολλούσαμε χάρτινα πανό στα διερχόμενα τρόλει όταν μας πλησιάσαν αστυνομικοί, 5-6 μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ και της Αμεσης Δράσης. Μου είπαν ότι θα μου κάνουν προσαγωγή και πράγματι πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Στην αρχή ήταν επιθετικοί αλλά στη συνέχεια ηρέμησαν.

Επικοινώνησαν και με τη διοίκηση των τρόλεϊ μήπως θέλουν να υποβληθεί μήνυση. Οι άνθρωποι δεν εξέφρασαν τέτοια επιθυμία και έτσι μετά από ώρα με άφησαν".

Γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Κολλούσαμε χάρτινα πανό στα τρόλεϊ και με έπιασαν

Η ανακοίνωση του Bloco

Σήμερα Πέμπτη 14/11 ως BLOCΟ κάναμε έναν ακτιβισμό με αφορμή τόσο τα γεγονότα καταστολής την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όσο και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα φοιτητές και φοιτήτριες από την Αθήνα κολλήσαμε χάρτινα πανό σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Όπως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το '73 έγραφαν συνθήματα στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία για να δει όλος ο λαός ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας συνεχίζεται με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, έτσι κι εμείς θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρη για άλλη μια φορά την εναντίωση μας στην καταστολή (με χημικά και ξύλο), την οποία βιώσαμε την Δευτέρα 11/11 μέσα κι έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουν αυτό που πραγματικά συνέβη την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ. απάντηση στη δράση αυτή ήταν η παράνομη προσαγωγή του συντρόφου μας Ε.Λ. σταματώντας τον ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Ε.Λ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί την πιο ακραία πολιτική "μηδενικής ανοχής" που εφάρμοσαν κατά το παρελθόν απολυταρχικά καθεστώτα. Την πολιτική αυτή προσπαθεί να την πλασάρει ως την νέα "κανονικότητα". Είναι, πλέον, φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα.

ΛΑΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσαγωγή του γραμματέα της σπουδάζουσας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network