Greenpeace – Πόλεμος στην Ουκρανία και επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη: Απομυθοποίηση σε 11 ερωτήσεις

Greenpeace – Πόλεμος στην Ουκρανία και επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη: Απομυθοποίηση σε 11 ερωτήσεις
Συγκομιδή σιτηρών στην Ουκρανία AP Photo/Efrem Lukatsky

Απάντηση στις προκλήσεις της διατροφικής κυριαρχίας και ασφάλειας μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση στη συζήτηση δίνει η Greenpeace. Η ανάλυσή της σε 11 ερωτήσεις.

Στις διαρθρωτικά αποτυχημένες διεθνείς αγορές και όχι στην έλλειψη προσφοράς τροφίμων αποδίδει την ευθύνη της εξωφρενικής ανόδου των τιμών, τις ελλείψεις σε βασικά είδη και την επισιτιστική κρίση η Greenpeace, η οποία σε κείμενό της με τίτλο “Γεωργία, τρόφιμα και πόλεμος στην Ουκρανία: αποκρυπτογράφηση σε 11 ερωτήσεις” αναλύει την παραπάνω πραγματικότητα.

Το κείμενο δημοσίευσε πρόσφατα το γαλλικό γραφείο της Greenpeace μαζί με άλλους φορείς που ασχολούνται με τη γεωργία, την τροφή και την επισιτιστική ασφάλεια στην Ευρώπη.

Πρόκειται, όπως σημειώνει η Greenpeace, για ένα κείμενο-απάντηση στις προκλήσεις της διατροφικής κυριαρχίας μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση στη συζήτηση, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος αφορά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ σε κάποια κεφάλαια εστιάζει στην εγχώρια κατάσταση της Γαλλίας όπου διεξήχθη η ανάλυση.

Η ανάλυση “Αποκρυπτογράφηση σε 11 ερωτήσεις”

https://www.news247.gr/download/4893//436000/greenpeace-episitistiki-krisi.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα