Γυναικόπαιδα ήρθαν από το Αφρίν και διανυκτέρευσαν στην πλατεία Αριστοτέλους

Δεκάδες πρόσφυγες από το Αφρίν της Συρίας, μπροστά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης
Δεκάδες πρόσφυγες από το Αφρίν της Συρίας, μπροστά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία του δήμου σε δύο κέντρα φιλοξενίας έξω απ' τη Θεσσαλονίκη

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης κοιμήθηκαν χθες βράδυ περίπου 60-70 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, που έφτασαν χθες στο μεσημέρι στην πόλη, και στην πλειονότητά τους, δηλώνουν ότι, προέρχονται απ' το Αφρίν της Συρίας.

Μην έχοντας σε πρώτη φάση πού να πάνε κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία και έστησαν ένα μικρό άτυπο "καταυλισμό" στο γρασίδι γύρω απ' το άγαλμα Βενιζέλου.

Από ώρα σε ώρα πάντως, κι ενώ χθες ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης είχε τονίσει σε συνέντευξη Τύπου πως οι χώροι φιλοξενίας είναι γεμάτοι, αναμένονται να τους παραλάβουν λεωφορεία του δήμου και να τους μεταφέρουν σε δύο camp φιλοξενίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, αναμένεται να βρουν προσωρινή στέγη στις δομές που υπάρχουν σε Διαβατά και Λαγκαδίκια.

Τις προηγούμενες μέρες δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες σχημάτιζαν ουρές έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης,προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να πάρουν στα χέρια τους έγγραφα που θα τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Λεκάκης εξέφρασε επίσης ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών μέσω Έβρου. «Ενώ δεν περιμέναμε καινούργιες ροές και θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα για την ένταξη των προσφύγων, έχουμε πλέον τις ροές από τον Έβρο. Δεν χωράνε οι άνθρωποι εκεί, το υπουργείο είχε πάρει απόφαση να κλείσει κάποια camps. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι κοντά να ζήσουμε μέρες του 2015», είπε ο κ. Λεκάκης, όπως αναφέρει το voria.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πλατεία Αριστοτέλους: Πρόσφυγες υπό το βλέμμα του Ελευθέριου Βενιζέλου

ADVERTISING

SHARE: