Η ΑctionAid στηρίζει τη δια βίου μάθηση των άνω των 45

Η ΑctionAid στηρίζει τη δια βίου μάθηση των άνω των 45

H ΑctionAid μάς καλεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 12:30μ.μ., στη διαδικτυακή εκδήλωση «Act45: Προωθώντας την απασχόληση και τη δια βίου εκπαίδευση για ανθρώπους άνω των 45 ετών».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Συμβουλευτική υπηρεσία εύρεσης εργασίας του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Act45. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, εργοδοτών και φορέων κατάρτισης, για την ενθάρρυνση ανέργων άνω των 45 ετών με χαμηλές δεξιότητες να συμμετέχουν σε προγράμματα δια βίου μάθησης!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα ευρήματα που έχουν προκύψει  καθώς και οι οδηγοί που έχουν δημιουργηθεί για τους συμμετέχοντες φορείς. Επιπλέον θα υπάρξουν ομιλίες για την ηλικιακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και διάλογος για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για εκπαίδευση που έχει η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους με προεγγραφή.  

Βάσει ερευνών τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας βρίσκονται στις λιγότερο εκπαιδευμένες μερίδες του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την ίδια στιγμή,  σχεδόν το 60% των 74 εκατομμυρίων ευρωπαίων που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο ή δεν έχουν επαρκείς ψηφιακές δεξιότητες είναι πάνω από 45 χρονών.

Το Act45 υλοποιείται σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, με σκοπό να δημιουργήσει ισχυρά δίκτυα συνεργασίας μεταξύ φορέων, εταιρειών και κρατικών δομών για την ενίσχυση του συγκεκριμένου πληθυσμού και με απώτερο σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιείται από την ActionAid και το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, την Rete Ong στην Ιταλία, την Acción contra el Hambre στην Ισπανία και την Περιφερειακή Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης Stara Zagora στη Βουλγαρία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα