Η ακρίβεια στο σουβλάκι έφτασε στο Reuters: “Στα 3,30 ευρώ το τεμάχιο”

Η ακρίβεια στο σουβλάκι έφτασε στο Reuters: “Στα 3,30 ευρώ το τεμάχιο”
ΣΟΥΒΛΑΚΙ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Οι υψηλές τιμές στο σουβλάκι στην Ελλάδα, αποτέλεσαν αντικείμενο αναλυτικού ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Κάνει λόγο για αύξηση 30% από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η πολύ μεγάλη άνοδος στην τιμή στο σουβλάκι έφτασε ακόμα και στο πρακτορείο Reuters.

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ του φημισμένου πρακτορείου γίνεται διεξοδικά λόγος για το γεγονός ότι πλέον το σουβλάκι, ίσως το πιο διάσημο ελληνικό έδεσμα, πουλιέται πλέον στα 3,30 ευρώ ανά τεμάχιο.

Η αύξηση αποδίδεται, όπως είναι γνωστό, στην κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού ο οποίος κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών.

Το Reuters σημειώνει αναλυτικά ότι “το κλασικό γεύμα με το κρέας το τζατζίκι, την ντομάτα και το κρεμύδι κοστίζει πλέον 30% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι”.

Το κόστος των κύριων συστατικών, κρέας, λαχανικά και ηλιέλαιο, έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό αφού τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν διατάραξει την ισορροπία των αλυσίδων ανεφοδιασμός”.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται και δήλωση του Θανάση Γκόλα, ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος σημειώνει ότι “οι Ελληνες πελάτες έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί πολύ και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Οποιος μπορεί ας φάει, αλλιώς θα κλείσω”.

Από την πλευρά της, μόνιμη κάτοικος Ελλάδας με μισθό 720 ευρώ δηλώνει ότι “στο παρελθόν αγόραζα δύο ή τρία σουβλάκια, σήμερα αγοράζω νέα, γιατί η τιμή είναι πολύ ακριβή και οι μισθοί αρκετά χαμηλοί”.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα