Η ‘άλλη’ πλευρά μιας πυρκαγιάς. Έσωσαν τα ζώα πριν τα πνίξουν οι καπνοί

Η ‘άλλη’ πλευρά μιας πυρκαγιάς. Έσωσαν τα ζώα πριν τα πνίξουν οι καπνοί

Κάτοικοι του Καρέα και του Βύρωνα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν τα ζώα που κινδύνευσαν από τις φλόγες (Pics)

Η μάχη με τις φλόγες το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής στον Υμηττό, έφερε στην επιφάνεια περιστατικά πραγματικής αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα, που δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς εν μέσω κρίσης.

Φιλόζωοι στις περιοχές του Καρέα και του Βύρωνα έσπευσαν να βοηθήσουν και να περισυλλέξουν σκυλιά και “κατοίκους” του δάσους που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρει το site zoosos.gr, κάτοικοι του Βύρωνα βρέθηκαν στην περιοχή Κουταλά απέναντι από το νεκροταφείο της περιοχής για να εκκενώσουν το καταφύγιο του Σωματείου Περίθαλψης Αδέσποτων Σκύλων καθώς τα δεκάδες σκυλιά που ζουν εκεί κινδύνευαν από τις φλόγες οι οποίες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Στην περιοχή του Βύρωνα, κάτοικοι διέσωσαν ζώα μέσα από το φλεγόμενο δάσος.

Φωτογραφίες του enallaktikos.gr:

 

Φωτογραφίες του zoosos.gr:

Οι φωτογραφίες του zoosos τραβήχτηκαν από μια νεαρή κοπέλα, κάτοικο του Βύρωνα, την Αντιγόνη.

“Δεν έχω λόγια για το τι σκηνές ζήσαμε. Ας είναι καλά όσοι ήρθαν να βοηθήσουν, όσοι έτρεχαν μέσα στους καπνούς στην πλαγιά να πιάσουν πανικόβλητα σκυλιά που έτρεχαν προς τη φωτιά, όσοι κουβάλησαν ημιλιπόθυμα ζώα 30 κιλών στα χέρια, όσοι πήραν αγκαλιά χελώνες και τις έσωσαν από βέβαιο θάνατο!” αναφέρει η ίδια στο zoosos.

“Ζώντας αυτή τη φρίκη σήμερα, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια των ζώων που εισέπνεαν τον καπνό και χτυπιόντουσαν για να μας ξεφύγουν γιατί δεν καταλάβαιναν ότι προσπαθούσαμε να τα φυγαδεύσουμε… βλέποντας και ακούγοντας το τρίξιμο της φωτιάς, την καταστροφή του δάσους, σκεπτόμενη τα άγρια ζώα του βουνού που βρήκαν φρικτό θάνατο… αποκτώντας τέτοιες αναμνήσεις από τη σημερινή μέρα… έχω μόνο να ευχηθώ σε αυτούς που μας έκαναν σήμερα να κλάψουμε, να καούν ζωντανοί”.

H νεαρή κοπέλα κάνει έκκληση σε όσους θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο από τα διασωθέντα σκυλιά, να επικοινωνήσουν με το σωματείο “Προστασία Ζώων Βύρωνα”.

 

Αν μπορείτε να βοηθήσετε στην φιλοξενία των ζώων ή με τροφές επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6983501911 ή 6973535686.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα