Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Βασίλη Δημάκη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Βασίλη Δημάκη
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Eurokinissi

Το αίτημα του 35χρονου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια, διευκρινίζει το υπουργείο

Την απόφαση να σταματήσει την απεργία πείνας έλαβε ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, που μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι το αίτημα του 35χρονου Δημάκη για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια

Ακολουθεί η ανακοιίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση. Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευu001Fτική άδεια. Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα