Η απάντηση Κολυδά σε Στυλιανίδη για την πρόβλεψη του χιονιά

Η απάντηση Κολυδά σε Στυλιανίδη για την πρόβλεψη του χιονιά
Εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική οδό από την κακοκαιρία Ελπίδα intime

Η αντίδραση του διευθυντή της ΕΜΥ στα όσα δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την έλλειψη σύγχρονων εργαλείων για την πρόβλεψη έντονων χιονοπτώσεων.

Απάντηση μέσω ανάρτησης στο twitter, έδωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε όσα δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης στη Βουλή κατά τη συζήτηση το Σάββατο (29/01) για την πρόταση μομφής.

“Ξέρατε ότι εκτός από τα πανάκριβα Doppler και Radar υπάρχουν και τα αντίστοιχα χαμηλού κόστους για τα χιονια ,τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο ερευνητικά όσο και επιχειρησιακά; Υπάρχει άραγε σχεδιασμός αγοράς τους ;” ανέφερε ο κ. Κολυδάς.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε δηλώσει: “Ξέρω τι σημαίνει κρίσεις, διαχείριση φυσικών καταστροφών. Ανέλαβα αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή μου εμπειρία για να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος μηχανισμός πολιτικής προστασίας αλλά και για να συμβάλλω στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για να μπορέσουμε να υπερβούμε χρόνια προβλήματα. Τα άκουγα και τώρα που τα βιώνω αντιλαμβάνομαι πόσο μεγάλα είναι. Πρόληψη, προετοιμασία και ανθεκτικότητα είναι το τρίπτυχο. Χρειαζόμαστε σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογική αναβάθμιση. Χρειαζόμαστε σύγχρονα ραντάρ και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. Αν τα είχαμε και τα είχαν οι μετωρολόγοι μας θα μπορούσαμε να ξέρουμε τον όγκο του χιονιού. τα χρειαζόμαστε. Δεν το λέω για υπεκφυγή και δικαιολογία. Όλα αυτά λείπουν, κύριοι βουλευτές, και λείπουν σε πολλές χώρες γιατί η κλιματική κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους. Τη Δευτέρα αυτές τις ελλείψεις τις ζήσαμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα