Η ΔΕΗ έκοψε την μείωση που έκανε στην οικογένεια του αδικοχαμένου οπλίτη στο Βόλο

Η ΔΕΗ έκοψε την μείωση που έκανε στην οικογένεια του αδικοχαμένου οπλίτη στο Βόλο

Σε διακοπή της έκπτωσης, που δικαιούταν η πολύτεκνη οικογένεια του οπλίτη που έχασε τη ζωή του στο Βόλο, προχώρησε η ΔΕΗ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Η οικογένεια του 19χρονου οπλίτη από την Πάτρα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Βόλο, καταγγέλλει τη ΔΕΗ για την κατάργηση της μείωσης που τους είχε παραχωρηθεί, αφού άνηκε στην κατηγορία των πολύτεκνων.

Σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού υπάλληλοι της ΔΕΗ της τηλεφώνησαν και της ανακοίνωσαν ότι θα καταργηθεί η μείωση που είχαν γιατί τώρα η οικογένεια έχει τρία παιδιά και δεν καλύπτεται από τη σχετική ρύθμιση που αφορά τους πολύτεκνους. Την ίδια στιγμή η οικογένεια αναφέρει ότι η αποζημίωση των  των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη κατασχέθηκε από την εφορία. Χαρακτηριστικά υποστηρίζουν ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας.

Η οικογένεια είναι αγανακτισμένη και την ίδια στιγμή, η αδερφή του αδικοχαμένου φαντάρου κοινοποίησε της εξής επιστολή στα μέσα ενημέρωσης” Είμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.

Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…”.

Από την άλλη πλευρά με σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ ξεκαθαρίζει τη θέση της για το θέμα υποστηρίζοντας πως η δράση της εταιρίας συνάδει με τους θεσπισμένους νόμους και πως πρόκειται να στηρίξει την οικογένεια με όλους τους δυνατούς τρόπους. “Σχετικά με την τραγική περίπτωση του οπλίτη στο Βόλο, πριν από λίγους μήνες και σε σχέση με αναφορές σε sites ότι κόπηκε το πολυτεκνικό τιμολόγιο, ενημερώνουμε ότι το μειωμένο τιμολόγιο για τους πολύτεκνους θεσπίστηκε με απόφαση της επιτροπής τιμών και εισοδημάτων Αρ. 2153-3.4.96 και με βάση αυτή ορίστηκε ότι δικαιούχοι του τιμολογίου είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω”.

Ενώ, καταλήγει πως “Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας”.

Μάλιστα ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την οικογένεια, “Λέω συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας ως εκπρόσωπος της ΔΕΗ και ως Έλληνας πολίτης. Είναι μία ειδική περίπτωση. Μόλις πάω στο γραφείο μου, θα το δούμε κατ’ εξαίρεση τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο.”

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα