Η έκκληση των συγγενών: Αγωνιούμε για τους ανθρώπους μας. Μην αφήσετε να σβήσει το θέμα των αγνοουμένων του Norman Atlantic

Η έκκληση των συγγενών: Αγωνιούμε για τους ανθρώπους μας. Μην αφήσετε να σβήσει το θέμα των αγνοουμένων του Norman Atlantic
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασαν σήμερα το απόγευμα από το Μπρίντιζι της Ιταλίας,Έλληνες διασωθέντες από το πλοίο NORMAN ATLANTIC ,Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 (ΕUROKINISSI) Eurokinissi

Τι δήλωσε στο NEWS247 ο γιος ενός εκ των αγνοουμένων του Norman Atlantic, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιταλία

Στην Ιταλία μεταβαίνουν αεροπορικώς ο συγγενείς των Ελλήνων επιβατών του μοιραίου πλοίου Norman Atlantic που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα, καθώς την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση μέχρι αυτή την ώρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι 9 άνθρωποι που αγνοούνται εκτός του Γ. Δούλη είναι οι Κουφογιώργος Αλέξανδρος, Συμεωνίδης Ιωάννης, Τσάμης Βασίλειος, Νικολάρας Απόστολος, Καζαντζίδης Γεράσιμος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Καραβαγγέλης Ευάγγελος, Σοφός Ιωάννης  και Σαγιρίδης Νικόλαος.

Το NEWS247 επικοινώνησε με τον γιο του Νικόλαου Σαγιρίδη, Κώστα, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Ιταλία προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των ερευνών.

Ο Κώστας Σαγιρίδης πετάει στις 13.30 το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τις υπόλοιπες οικογένειες των αγνοουμένων από τη βόρεια Ελλάδα ενώ μία ακόμα ομάδα συγγενών έχει ήδη αναχωρήσει το πρωί από την Αθήνα.

Όπως, μας είπε το εν λόγω ταξίδι ήταν μια πρωτοβουλία των οικογενειών των αγνοουμένων και οργανώθηκε  από τους συγγενείς σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην Ιταλία θα συναντηθούν όλοι μαζί, θα έχουν μαζί τους μεταφραστή και έναν οδηγό για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Για την παραμονή τους εκεί βρίσκονται σε επικοινωνία και με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και το προξενείο στο Μπάρι.

Ο κ. Σαγιρίδης απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να μην αφήσουν το θέμα των αγνοουμένων του Norman Atlantic να σβήσει.

“Το θέμα δεν έχει λήξει. Κατανοώ ότι είμαστε μόνο 9 οικογένειες, αλλά κι εμείς οικογένειες είμαστε όπως και οι συγγενείς των 200 και πλέον ανθρώπων που ευτυχώς σώθηκαν. Είμαστε 9 οικογένειες που ακόμα ψάχνουν τους ανθρώπους τους και αγωνιούν. Το θέμα δεν πρέπει να σβήσει τόσο γρήγορα” είπε.

Ο Νικόλαος Σαγιρίδης είναι οδηγός σε φορτηγό και επέβαινε στο μοιραίο πλοίο για επαγγελματικούς λόγους.

Επικοινώνησε με την οικογένειά του στις 05.45 τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο αφού ξέσπασε η φωτιά στο Norman Atlantic. Έκτοτε οι δεν είχαν νέα του.

Όπως διευκρίνισε στον NEWS247 ο σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη κ. Μάμαλος, οι συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων θα είναι σε αναμονή στο Μπάρι,  από όπου συντονίζονται όλες οι επιχειρήσεις για το Norman Atlantic.

Αφού μπουν εμπειρογνώμονες και τεχνικά συνεργεία στο πλοίο και ολοκληρωθεί η αναζήτηση τυχόν θυμάτων, όλοι οι σωροί θα αποσταλούν στο Μπάρι προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση από τους συγγενείς.

Αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό, καθώς στο πλοίο υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση σωρών στη θάλασσα. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Μάμαλος, έχουν ήδη  εντοπιστεί 2 σωροί, αλλά δεν είναι δυνατή η ανάσυρσή τους λόγω κακοκαιρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα