Η “έκρηξη” των κρουσμάτων ακυρώνει τις παρελάσεις

Η “έκρηξη” των κρουσμάτων ακυρώνει τις παρελάσεις
Στιγμιότυπο από μαθητική παρέλαση Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε ποιες περιφέρειες ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η μία μετά την άλλη οι περιφέρειες και οι δήμοι ανά την Ελλάδα προχωρούν στη ματαίωση της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, μετά την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα, η δημοτική αρχή του Μετσόβου στα Ιωάννινα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το grtimes.gr οδηγήθηκε στην απόφαση της ματαίωσης της μαθητικής παρέλασης, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή απαριθμούνται σε πάνω από 60, ενώ βάσει της κατανομής των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ, στα Ιωάννινα καταγράφηκαν 78 νέα κρούσματα.

“Αύριο θα έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα αποφασίσουμε τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη περιοχή μας θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης”, τόνισε ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Να σημειωθεί, ότι το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο διατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή και οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στη χαλάρωση ακόμη και των βασικών μέτρων προστασίας.

“Για τον λόγο αυτό, έχουμε εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση μέσα στην περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ‘ταρακουνήσουμε’ τον κόσμο και να συμμορφωθεί. Από την ημέρα της ανακοίνωσης και έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει, υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, όμως η διασπορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί”, συμπλήρωσε ο κ. Τζαφέας.

Το ίδιο παράδειγμα ακολούθησε και η περιφερειακή ενότητα της Δράμας, καθώς όπως ανέφερε στο voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γεώργιος Παπαδόπουλος, “οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων. Δεν θα παρελάσουν ούτε οι μαθητές , ούτε τα στρατιωτικά τμήματα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μόνες εκδηλώσεις που θα τελεστούν κανονικά είναι η επιμνημόσυνη δέηση στους ιερούς ναούς και η κατάθεση στεφάνων στα ηρώα των πόλεων της περιφερειακής ενότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ, η περιφερειακή ενότητα Δράμας καταγράφει το τελευταίο 24ωρο 78 κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι στον νομό Πέλλας αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύσκεψη ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα ο νομός να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας και Αλμωπίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας εκπροσωπώντας και τις 2 νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version