Η φωνή χιλιάδων κατά της εξόρυξης χρυσού ακούστηκε στην Αλεξανδρούπολη

Η φωνή χιλιάδων κατά της εξόρυξης χρυσού ακούστηκε στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Πέραμα. Χιλιάδες κάτοικοι στους δρόμους (Pics)

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Αλεξανδρούπολη, κατά της δημιουργίας μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Πέραμα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, με διοργανωτή τη διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης – Έβρου, κατά των χρυσωρυχείων.

Υπήρξαν ψηφίσματα από φορείς, ενώ συμμετείχαν και πολλοί μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης, καθώς η Α΄ΕΛΜΕ Έβρου, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας για τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, προκειμένου να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Πρώτα μίλησαν οι μαθητές οι οποίοι και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, ενώ τα λόγια των μαθητών υποστήριξε και ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, λέγοντας ότι πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία είναι τα Θρακιωτόπουλα.

Την εναντίωσή του στην εξόρυξη του χρυσού εξέφρασε στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ΑΜ-Θ και δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Καβάλα εναντίον του λιγνίτη και ο οποίος απέδωσε.

Για αγώνα σχεδόν 14 χρόνων έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, κατά των εταιρειών που θέλουν την εξόρυξη του χρυσού, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι βρίσκονται πάντα οι Καναδοί, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι πολιτικοί.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και κάτοικοι από τις Σάπες Ροδόπης και την Κομοτηνή, χαιρέτισαν και εκπρόσωποι άλλων περιοχών, όπως η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και η Αναστασία Πάγκου, μέλος του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, από το Κιλκίς.

(Φωτογραφίες: alexpolisonline.blogspot)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα