Η Λαμπροπούλου για Ζήγρα – Τσοχατζόπουλο: Έψαχναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλύψουν τον Άκη

Η Λαμπροπούλου για Ζήγρα – Τσοχατζόπουλο: Έψαχναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλύψουν τον Άκη
ΑΘΗΝΑ- ΕΦΕΤΕΙΟ- ΔΙΚΗ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.(EUROKIISSI) Eurokinissi

Ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την αγορά του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίου υποστήριξε η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι, σύμφωνα με την απολογία της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η κατηγορούμενη  υποστήριξε ότι το 2004 ο Νίκος Ζήγρας της είπε πως το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κάτι που όπως είπε δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα καθώς ασχολείτο μόνο με φορολογικά θέματα.

Έκανε λόγο για «χοντρά σφάλματά της», καθώς βοήθησε τον πρώην υπουργό, ώστε να εμφανιστεί «ένας δικός μου άνθρωπος» ως ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Η λογίστρια είπε πως γνώριζε τον πρώην υπουργό, αλλά και τον κ. Ζήγρα από το 1987, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως μέσω του κ. Ζήγρα «με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος».

Όπως ανέφερε η κατηγορουμένη, πριν το 2004 δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη της τίποτε το παράνομο και δεν πέρασε ποτέ, όπως τόνισε, από το μυαλό της, ακόμα κι αν πίσω από τις εξωχώριες εταιρίας ήταν ο κ. Τσοχατζόπουλος και αν υπήρχε διακίνηση παράνομων χρημάτων.

Η κατηγορουμένη όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί δεν προέβη σε κάποια ενέργεια, όταν άρχισε να έχει υποψίες για τον υπουργό, απάντησε πως την απέτρεψε «το δέος που είχα γι αυτόν τον άνθρωπο, που ήταν παντοδύναμος» και συμπλήρωσε πως όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε κάνει νύξη στον κ. Τσοχατζόπουλο εκείνος ήταν τόσο αρνητικός που «πήγα να φύγω από τον 5ο όροφο του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Αφού, όμως, δεν το δέχεται σήμερα, θα το δεχόταν τότε;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα