Κοζάνη: Αντιδράσεις για κλήρωση αλλοδαπού σημαιοφόρου

Το Ζάππειο είναι ο χώρος που συγκεντρώνονται οι μαθητές λίγο πρίν την έναρξη της παρέλασης.Προετοιμασίες για να φροντιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στα ρούχα,στις παραδοσιακές φορεσιές,στην σημαία.Γέλια μεταξύ τους,πειράγματα,παιχνίδια,ένα κουλούρι για να μην είναι άδειο το στομάχι.Φωτογραφίες αναμνηστικές με γονείς και φίλους.Σιγά σιγά τα σχολεία παίρνουν την θέση τους το ένα πίσω από το άλλο και μόλις οι μπάντες αρχίσουν να παίζουν,με το παράγγελμα "το ένα στο αριστερό πόδι και πάμε" ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου,Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Το Ζάππειο είναι ο χώρος που συγκεντρώνονται οι μαθητές λίγο πρίν την έναρξη της παρέλασης.Προετοιμασίες για να φροντιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στα ρούχα,στις παραδοσιακές φορεσιές,στην σημαία.Γέλια μεταξύ τους,πειράγματα,παιχνίδια,ένα κουλούρι για να μην είναι άδειο το στομάχι.Φωτογραφίες αναμνηστικές με γονείς και φίλους.Σιγά σιγά τα σχολεία παίρνουν την θέση τους το ένα πίσω από το άλλο και μόλις οι μπάντες αρχίσουν να παίζουν,με το παράγγελμα "το ένα στο αριστερό πόδι και πάμε" ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου,Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με παρατράγουδα ξεκίνησαν οι κληρώσεις σημαιοφόρων βάσει του νόμου Γαβρόγλου. Αντιδράσεις στην Κοζάνη για αλλοδαπό μαθητή που όπως αναφέρουν οι γονείς δεν καταγράφει καλές μαθητικές αποδόσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρώτη κλήρωση σημαιοφόρου που έλαβε χώρα στην Κοζάνη, καθ' εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για τα δημοτικά σχολεία.

Οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να ορίσουν τους σημαιοφόρους για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της πόλης.

Στο 5ο δημοτικό σχολείο της πόλης, η κλήρωση ανάδειξε σημαιοφόρο έναν μαθητή από την Αλβανία. Μερίδα γονέων αντέδρασαν για την καταγωγή του μαθητή, ενώ ισχυρίζονται πως ο εν λόγω μαθητής δεν έχει τις καλύτερες μαθητικές επιδόσεις.

Ορισμένοι γονείς αναφέρουν πως η επιλογή σημαιοφόρου θα έπρεπε να συνεχίσει να γίνεται με κριτήριο τη βαθμολογία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν θα έπρεπε να κρατάει τη σημαία κάποιο παιδί που δεν έχει ελληνική καταγωγή.

Τοπικά μέσα αναφέρουν δε, πως κάποιοι γονείς δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να λάβουν μέρος σε αυτήν παρέλαση, αλλά και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την κλήρωση επιλογής των σημαιοφόρων για τις φετινές σχολικές παρελάσεις, μίλησε άλλωστε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χρήστος Μαγγιρίδης.

"Υπάρχει μια αντίδραση από μια μερίδα γονέων… τα χέρια μας είναι δεμένα", τόνισε ο κ. Μαγγιρίδης, μιλώντας στο kozanimedia.gr.

Ο ίδιος επισημαίνει στο τοπικό site της Κοζάνης, πως υπάρχει το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και υποστηρίζει πως "Ο αριστούχος θα πρέπει να επιβραβεύεται… συμφωνούμε με τις αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής", ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλήρωση σημαιοφόρων και εκκλησιασμός: Τι προβλέπει το ΠΔ και τι απαντά το ΣτΕ

SHARE: