Η στιγμή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Η στιγμή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Ο 43χρονος τοξικομανής που εισέβαλε στον ΟΚΑΝΑ Χανίων και κράτησε επί επτά ώρες τρεις υπαλλήλους ομήρους αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες της αστυνομίας (Vid)

Δραματικές στιγμές έζησαν οι υπάλληλοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών Χανίων το πρωί της Δευτέρας κατά την εισβολή ενός ενόπλου στο κτίριο, ο οποίος κράτησε τρεις υπαλλήλους σε κατάσταση ομηρίας.

Ο δράστης, 43 ετών, είναι τοξικομανής σε αποθεραπεία και πατέρας πέντε παιδιών. Αιτία για την εισβολή του αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερο που διατηρεί στο Ενετικό λιμάνι.

Οι διαπραγματεύσεις του με αστυνομικούς, εισαγγελέα και ψυχολόγο διήρκεσαν επτά ώρες, μέχρι τις 15.00, οπότε και παραδόθηκε. 

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από την ανταλλαγή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον 43χρονο δράστη:

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα άρχισαν στις 8.15 το πρωί της Δευτέρας όταν ο άνδρας έφθασε στη Μονάδα με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι.

Ο 43χρονος τοξικομανής σε αποθεραπεία εισέβαλε στον χώρο σε έξαλλη κατάσταση και, σύμφωνα με πληροφορίες, άρπαξε μια 61χρονη εργαζόμενη, έστρεψε το όπλο στο κεφάλι της και απείλησε να την κρατήσει όμηρο. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει και μαζί με δύο ακόμα υπαλλήλους κλείστηκαν σε ένα μικρό δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη.

Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο 43χρονος πυροβόλησε τους αστυνομικούς που «απάντησαν» στα πυρά και στο χώρο επικράτησαν σκηνές σοκ μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολιτών και τοξικομανών σε αποθεραπεία.

Στο σημείο μετέβη άμεσα και Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης από το Ηράκλειο.

Έπειτα από επτά ώρες, το θρίλερ έληξε με την παράδοση του τοξικομανή, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λύση και ότι το περίπτερο του 43χρονου θα παραμείνει στο σημείο μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Στα Χανιά το προεδρείο του ΟΚΑΝΑ

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα διαδραματίστηκαν με την εισβολή ενόπλου και την κατάσταση ομηρίας που βίωσαν οι τρεις υπάλληλοι.

«Είμαστε εδώ, σχεδόν σύσσωμο το Συμβούλιο του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μάθουμε τι συνέβη, αλλά και για να στηρίξουμε το προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς που για επτά ώρες βρέθηκαν σε καθεστώς ομηρίας μέσα στη μονάδα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Οργανισμού.

«Από ότι φαίνεται η μονάδα αντεπεξήλθε με απόλυτη ψυχραιμία στη δύσκολη κατάσταση που βίωσε σήμερα. Είμαστε ευχαριστημένοι που έληξε το περιστατικό αυτό, χωρίς παραπάνω συνέπειες. Συζητάμε με το προσωπικό για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν» πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από NeaKriti.gr, ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα