Ιατροδικαστής στις φωτιές: Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο

Ιατροδικαστής στις φωτιές: Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο
Εικόνα της επόμενης από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Eurokinissi

Ο Ηλίας Μπογιόκας, ιατροδικαστής που έχει αναλάβει ένα μέρος από το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων, ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα βγουν από το μεσημέρι και μετά για τις περιπτώσεις που θεωρούνται πιο εύκολες. Για κάποιες άλλες ενδεχομένως να χρειαστεί και μία εβδομάδα.

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο» δήλωσε στην εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Ηλίας Μπογιόκας, ιατροδικαστής που έχει αναλάβει ένα μέρος από το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων.

«Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις οικογένειες και τους συγγενείς των αγνοουμένων που ρωτάνε για τους δικούς τους» είπε και διευκρίνισε πως σε κάποιες περιπτώσεις η αναγνώριση θα είναι εύκολη, όπως στα θύματα από τις θάλασσες, ενώ σε κάποιες άλλες η διαδικασία θα είναι πολύ δύσκολη.

Κάλεσε τις οικογένειες να έχουν λίγη υπομονή, καθώς όπως είπε γίνεται ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για να είναι όλα σωστά και να μην υπάρξει κάποιο λάθος στις αναγνωρίσεις, οι οποίες όπως σημείωσε θα γίνουν ως επί το πλείστον με τη μέθοδο DNA. Ανέφερε ότι από σήμερα το μεσημέρι και μετά θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα για τις περιπτώσεις που θεωρούνται πιο εύκολες. Για κάποιες άλλες που απαιτείται διασταύρωση δύο και τρεις φορές θα χρειαστεί ενδεχομένως και μία εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα