Ίδρυση Μηχανοκίνητου τμήματος στο Πυροσβεστικό Σώμα και ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό

Ίδρυση Μηχανοκίνητου τμήματος στο Πυροσβεστικό Σώμα και ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό
MOTIONTEAM

Θα αποτελείται περίπου από 30 οχήματα και προσωπικό που τελεί υπό 24ωρη επιφυλακή προς ενίσχυση των υπολοίπων πυροσβεστικών δυνάμεων όπου αυτό καταστεί αναγκαίο - Προσλήψεις 876 πρώην εποχικών πυροσβεστών ως 5ετούς υποχρέωσης και ένταξη 56 δοκίμων από τον διαγωνισμό του 2011.

Με απόφαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ιδρύεται Μηχανοκίνητο Τμήμα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

To «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ στην βάση της Ελευσίνας και ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του ΠΣ σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων ανά την Επικράτεια.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 30 οχήματα κυρίως υδροφόρα, με το ανάλογο προσωπικό, προς κατανομή και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε περιπτώσεις μεγάλων συμβάντων και με διανομή τους από έναν μηχανισμό και όχι από διαφορετικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς.

Μέχρι σήμερα, σε συμβάντα που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν Υπηρεσίες από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο, ή και από όλη την Επικράτεια, εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης.

Αυτός ο τρόπος υποστήριξης της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των Υπηρεσιών επιφέρει την αποδυνάμωσή τους σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, έρχεται να επιλύσει το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων». Το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα τελεί σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, ώστε να καθίσταται δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την επικράτεια, ακόμη και με αεροπορικά μέσα εφόσον απαιτηθεί.

Πρόσθετα, ενισχύεται και σε προσωπικό από φέτος η Πυροσβεστική, με την πρόσληψη από τον πίνακα επιλαχόντων εποχικών, 876 πρώην εποχικών ως 5ετους υποχρέωσης πλέον και με την ένταξη 56 δοκίμων πυροσβεστών από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2011.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική
SHARE: