Ιερώνυμος: ''Αίτια της κρίσης ο εγωισμός και η απιστία μας''

ΠΕΝΤΕΛΗ--Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ σε  Ημερίδα με θέμα «Περί του Κανονισμού Ιδρύσεως και Λειτουργίας των Ιερών Ησυχαστηρίων»  Στη φωτο ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΠΕΝΤΕΛΗ--Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ σε Ημερίδα με θέμα «Περί του Κανονισμού Ιδρύσεως και Λειτουργίας των Ιερών Ησυχαστηρίων» Στη φωτο ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Ποια τα αίτια της σημερινής κρίσης

Να επιδείξουν πίστη, να αντλήσουν δύναμη από την εκκλησία και να παραμερίσουν τον εγωισμό, στην δύσκολη κατάσταση που διανύει ο τόπος, είναι το μήνυμα που έστειλε στους Έλληνες ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές.

''Ο εγωισμός είναι η μεγαλύτερη αμαρτία. Αυτός που είναι εγωιστής δεν βλάπτει μόνο τον εαυτό του, βλάπτει και τον συνάνθρωπο του. Όσο περισσότεροι είναι οι εγωιστές, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κακό.

Επομένως, άμα θέλουμε να ψάξουμε τα αίτια της σημερινής κρίσης, ρίζα είναι ο εγωισμός και η απιστία του καθενός από εμάς. Αν είμαστε ειλικρινείς και ψάξουμε σε βάθος νομίζω θα βρούμε και την αιτία της κρίσης''.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος βρίσκεται στην Κέρκυρα για λίγες ημέρες ξεκούρασης μετά την περιοδεία του στην Μακεδονία προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο κ. Ιερώνυμος, σήμερα το πρωί χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή του Υψηλού Παντοκράτορος, στο όρος Παντοκράτωρ, το ψηλότερο σημείο στο νησί.

Ο Μακαριότατος στο κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα επεσήμανε ότι ''Η εποχή μας είναι δύσκολη. Καταβάλλονται πολλές προσπάθειες από αρχές, εξουσίες, κυβερνήσεις , γίνονται πολλές συζητήσεις.

Όλα αυτά είναι χρήσιμα, ωφέλιμα και μας χρειάζονται και πρέπει. Καλός είναι ο συνεχής αγώνας και η προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε κάθε προσωπική η άλλη δυσκολία. Όμως την δύναμη και την γαλήνη την βρίσκουμε μέσα από την πίστη ,τον Λόγο του Κυρίου και την Εκκλησία''.

Κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε το σεπτό σκήνωμα του πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα.

Επίσης επισκέφτηκε και άλλα ιερά προσκυνήματα, ενώ πήγε και στα Διαπόντια Νησιά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους λιγοστούς κατοίκους των Οθωνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
SHARE: