Ιερώνυμος: ''Θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας''

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, στο επίκεντρο της συνάντησης του αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας

Mε τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη συναντήθηκε, σήμερα, στην Αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με αντικείμενο συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έγινε ''μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συνολικά και αυτό που είναι σαφές από τη συνάντησή μας είναι ότι η αξιοποίηση της περιουσίας θα είναι χρήσιμη στην Εκκλησία αλλά και στην Πολιτεία''.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, η αξιοποίηση ''θα φέρει, στη μεν Πολιτεία, επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και στην Εκκλησία θα ενισχύσει το κοινωνικό της έργο, που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο''.

Ο αρχιεπίσκοπος συμφώνησε με τον υπουργό και πρόσθεσε: ''Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους όλοι μας ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διότι πολλά πράγματα ακούγονται. Θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση, για το καλό του λαού μας πάντοτε''.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Εκκλησίας και ο πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών της, μητροπολίτης Ελλασόνος, Βασίλειος και ο διευθυντής των Οικονομικών, επίσκοπος Σαλώνων, Αντώνιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
SHARE: