Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Φρίξα Κρεστένων

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Φρίξα Κρεστένων

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών - Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αφού μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απ΄ τις 4 το απόγευμα, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που γύρω στις 8 το βράδυ έφταναν σε ένταση τα 7 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν όχι μόνο απ’ την Ηλεία αλλά και απ’ την Πάτρα. Συνολικά 17 οχήματα και πάνω από 40 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Νωρίτερα η φωτιά είχε πλησιάσει αρκετά κατοικημένη περιοχή, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει αυτή την ώρα κίνδυνος για τα σπίτια.

Μέτρα έχουν ληφθεί και για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αν και για την ώρα δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί τουλάχιστον 50 στρέμματα γης.

Απ’ το πρωί στον νομό Ηλείας οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορες εστίες φωτιάς, από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα κυρίως καίγοντας καλάμια και ξερά χόρτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα