Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νεμούτα – Παραλίγο να καεί ζωντανός 52χρονος

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νεμούτα – Παραλίγο να καεί ζωντανός 52χρονος

Στάχτη πάνω από εκατό στρέμματα δάσους στην ευρύτερη περιοχή της Νεμούτας Ηλείας

«Με πήρε τηλέφωνο και μου έλεγε “κάηκα, αδερφή μου” και μετά τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε»… Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην εφημερίδα «Πατρίς» τις στιγμές τρόμου που έζησε η Βασιλική Φλέσσα από την Ελαία Αρκαδίας, στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον αδελφό  της, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά παλεύοντας με τις φλόγες στη Νεμούτα, δίπλα στους πυροσβέστες.

«Πήγαινα να πάω τα πρόβατά μου στο αμπέλι, είδα τη φωτιά και πήρα τον αδελφό μου τηλέφωνο κατά τις 4:30 περίπου, γιατί είχαμε κι άλλη φωτιά πριν από ενάμιση μήνα και με γλίτωσε αυτός», μας διηγείται με δάκρυα στα μάτια η Βασιλική.

«Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι στη Νεμούτα για καφέ. Δεν μου είπε ότι θα έτρεχε στη φωτιά. Κάποια στιγμή με πήρε και μου είπε “κάηκα”, τον ρώτησα πού είναι και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει. Έφυγα με τον άνδρα μου, ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι στη Βίλία. Ήταν εκεί πυροσβέστες, τον ξαναπήραμε τηλέφωνο και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Μετά το πήρα με τα πόδια μαζί με μια κυρία και είδα την αστυνομία που τον μετέφερε προς τη Νεμούτα», αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» με λυγμούς η Βασιλική Φλέσσα.

Ο άτυχος Δημήτρης, ηλικίας περίπου 50-52 ετών, ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Νεμούτα γύρω στις 5:30μ.μ., για να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της. Αγρότης στο επάγγελμα και κυνηγός, μόλις αντιλήφθηκε ότι καίγεται το δάσος, έσπευσε να συνδράμει για να μην καεί η περιοχή, κάτι που είχε κάνει και πριν από ενάμιση μήνα ξανά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», λίγο πριν από τις 8:30μ.μ., κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, παραπάτησε και γλίστρησε σε έναν βράχο και έπεσε, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να υποστεί εγκαύματα. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και, για να μη χαθεί χρόνος, μεταφέρθηκε με περιπολικό ως το Λάλα και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Από εκεί, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Αθηνών ένεκα της σοβαρότητας των τραυμάτων.

Στάχτη πάνω από εκατό στρέμματα δάσους

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:30μ.μ. σε δυσπρόσιτη δασική έκταση στη Νεμούτα και αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία και Αιτωλοακαρνανία. Στη μάχη ρίχθηκαν 21 οχήματα με 44 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρα τμήματα, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, και τον διοικητή της ΠΥ Πύργου, Γιάννη Πετρούτσο, ενώ έγιναν και μερικές ρίψεις από εναέρια μέσα προτού βραδιάσει. Την επιχείρηση συνέδραμαν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και μηχανήματα της ΠΕ Ηλείας, μαζί με τη βοήθεια των μηχανημάτων που διέθεσαν εθελοντικά οι πρόεδροι των ΤΚ Πέρσαινας, Ηλίας Νικολόπουλος, ΤΚ Λάλα, Νίκος Αποστολόπουλος, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γ. Γεωργακόπουλου.

Στη Νεμούτα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθ. Κοτζιάς, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος, και ο πρόεδρος της ΤΚ Νεμούτας, Δημ. Κανελλόπουλος, μαζί με πλήθος πολιτών, βοηθώντας τους πυροσβέστες. Παράλληλα, επισκέφθηκαν τους συγγενείς του τραυματία στο νοσοκομείο Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηλείας, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, και ο αξιωματικός της ΠΥ Πύργου, Γ.Κωνσταντακόπουλος. Η πυρκαγιά μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει κάψει περισσότερα από 100 στρέμματα δάσους.

Πυρκαγιά και στο Κακοτάρι

Λίγο πριν από τις 7:30μ.μ., εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κακοτάρι. Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα με 12 άνδρες της Πυροσβεστικής και έδιναν μάχη με τις φλόγες ως αργά το βράδυ.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα