Ιωνίδειος σχολή: Στο ίδιο έργο θεατές-Κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις ο γυμνασιάρχης

Ιωνίδειος σχολή: Στο ίδιο έργο θεατές-Κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις ο γυμνασιάρχης
Ενα από τα πανό της κατάληψης της Ιωνιδείου Σχολής News24/7

Ενα ακόμη στέλεχος της Ιωνιδείου σχολής πέρασε από τμήμα για...υπόθεσή του μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά η κατάληψη του Ιανουαρίου του 2022.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και από τη στιγμή που ο γνωστός μηχανισμός στην Ιωνίδειο σχολή μπήκε σε λειτουργία πάλι, έχουμε να κάνουμε με κατάσταση που κάποιοι επιδιώκουν.

Την Τετάρτη κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο γυμνασιάρχης της Ιωνιδείου Σχολής μετά από ανώνυμη καταγγελία γονέων ότι δεν μερίμνησε έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί κατάληψη στους χώρους του (πρότυπου) σχολείου τον περασμένο Ιανουάριο.

Είναι το ίδιο έργο που παίχθηκε και πέρυσι την ίδια εποχή με αφορμή την κατάληψη του Σεπτεμβρίου του 2020. Τότε, όπως είχε ενημερώσει με σειρά ρεπορτάζ το NEWS 24/7, είχαν κληθεί, με εισαγγελική εντολή, για ανωμοτί καταθέσεις, γονείς, εκπρόσωπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές (!). Και κατά… διαβολική σύμπτωση οι δύο μαθητές που κλήθηκαν ήταν αυτοί που είχαν μιλήσει on camera στο ρεπορτάζ του NEWS 24/7 για την εν λόγω κατάληψη.

Θυμίζουμε επίσης ότι γι’ αυτά ακριβώς τα ρεπορτάζ κλήθηκε για ανωμοτί εξήγησεις και ο υπογράφων σε μία πρωτοφανή κίνηση απόπειρας ελέγχου του τύπου που έφτασε μέχρι την ελληνική βουλή και την Κομισιόν μετά από σχετικές αναφορές βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Η νέα κλήση, αυτή τη φορά του γυμνασιάρχη, αποδεικνύει ότι οι περσινές καταγγελίες δεν έγιναν τυχαία. Οι καταγγέλλοντες αυτή τη φορά μάλιστα, σύμφωνα με όσα μάθαμε, βάζουν στο κάδρο των ευθυνών όχι μόνο τους δύο εκπαιδευτικούς αλλά και την αστυνομία διότι δεν επενέβη για να…καταστείλει την κατάληψη. Κάποιοι δηλαδή ήθελαν δυναμική αστυνομική επέμβαση σε μία μαθητική κατάληψη η οποία κράτησε μόλις μερικές ημέρες και ήταν απολύτως ειρηνική.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση,όπως είναι φυσιολογικό, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τη μεγάλη πλειοψηφία των γονέων οι οποίοι βλέπουν ότι για δεύτερη συνεχή σεζόν ότι στοχοποιούνται εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές σε μία προφανή απόπειρα κάποιων να επιβάλλουν το δικό τους μοντέλο λειτουργίας σ’ ένα από τα πιο προοδευτικά σχολεία με σπουδαία ιστορία σχεδόν 200 χρόνων.

Θα το γράψουμε για μία ακόμη φορά: Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά ο Υπουργός και πρώην Πανεπιστημιακός Γιώργος Γεραπετρίτης, απόφοιτος της Ιωνιδείου σχολής; Και πως αντιμετωπίζει τα γεγονότα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία, υποτίθεται, ότι έχει βαλει ως απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής της την αψεγάδιαστη λειτουργία των πρότυπων σχολικών μονάδων;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα